Ananaskeikauskakku
- 20 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
10-12 annosta
- 3 kananmunaa
- 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl ananasmehua (säilykepurkin liemi)
- 150 g voita
- tai margariinia sulatettuna
Vuokaan:
- 50 g (½ dl) voita
- tai margariinia sulatettuna
- 1 dl Dansukker Fariinisokeria
- 1 prk ananasrenkaita valutettuina
- 125 g/ 75 g säilykekirskoita valutettuina
- 50 g saksanpähkinöitä
Valmistusohje
- Vaahdota munat ja Siro erikoishieno sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, ananasmehu ja sulatettu voi tai margariini.
- Sekoita taikina tasaiseksi.
- Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- Kaada vuoan pohjalle sulatettu voi tai margariini.
- Voitele vuoan reunat.
- Ripottele pohjalle fariinisokeri.
- Laita ananasrenkaat vieretysten ja täytä kolot valutetuilla säilykekirsikoilla.
- Rouhi päälle saksanpähkinät.
- Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175 asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kuin kumoat kakun.
- Kumoa tarjoiluvadille.
- Tarjoa ananaskeikauskakku sellaisenaan tai kermavaahdon kanssa.