Banaanikakku
- 20 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
Pohja:
- 100 g voita TAI
- 100 g margariinia (vaihtoehto)
- 3 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl ruokasoodaa
- ½ dl kuohukermaa TAI
- ½ dl maitoa
- 2 banaania
Vuokaan:
- 25 g voita TAI
- 25 g margariinia (vaihtoehto)
- ¾ dl korppujauhoja
Valmistusohje
- Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, kuohukerma tai maito ja soseutetut banaanit.
- Sekoita tasaiseksi. Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun kahvikakkuvuokaan, jonka tilavuus on noin 1-1½ litraa.
- Paista 150-175 asteessa uunin keskiritilätasolla 50-60 minuuttia.
- Kakku on valmis kun taikina alkaa irrota vuoan reunalta.
- Anna kakun seistä noin viisi minuuttia ennen kumoamista.
- Banaanikakku säilyy mehevänä useamman päivän huoneenlämmössä suojattuna.