Daim-kakku

  • 30 min Työaika
  • 4 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
daim-kakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

262 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Suosikki!

Daim-kakku on yksi Hellapoliisin suosituimmista resepteistä. Tämä versio sopii myös keliaakikoille gluteenittomuutensa vuoksi.

Advertising information

Ainekset

15-20 annosta
Pohja:
  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl sokeria
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
  • 1- 1 ½ dl maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 8 liivatelehteä
  • vettä
  • 5 dl vispikermaa
  • 500 g tuorejuustoa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 rkl sitruunanmehua
  • tai vettä
  • 2 kpl isoa Daim-patukkaa
Pinnalle:
  • 2 kpl isoa Daim-patukkaa

Valmistusohje

  • Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on noin 26 cm.
  • Paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
  • Kumoa.
  • Irrota kakkupohja vuoasta ja leikkaa pohjalle puhdas leivinpaperi.
  • Laita kakkulevy pohjalle.
  • Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.
  • Vaahdota vispikerma.
  • Vatkaa joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.
  • Hienonna Daimit tehosekoittimessa tai veitsellä työlaudalla.
  • Sekoita täytteen joukkoon.
  • Kuumenna sitruunamehu tai vesi kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
  • Sekoita.
  • Lisää ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
  • Tarkista maku.
  • Kaada täyte kostutetun pohjalevyn päälle ja levitä tasaiseksi.
  • Nosta hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  • Pyöräytä kakku irti vuoasta veitsellä pyöräyttäen.
  • Koristele kakku murustetulla Daimilla.
  • Tarjoa daim-kakku vaikka illanistujaisissa!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä