Teriyaki-lihapullat, paahdetut bataattikiekot ja kasvislisäke

  • 20 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

14 arvostelua. Keskiarvo: 4.6/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4-5 annosta
  • 900 g jauheliha
  • 1 pss (120 g) Go-Tan Asian Naturals Wok Sauce Teriyaki
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 1 tl suola
  • ½-1 ruukku tuore lehtipersilja
Bataattikiekot
  • 1,3 kg bataatti
  • 3 valkosipulinkynsi
  • suola
Kasvislisäke
  • 1 l vesi
  • suola
  • 200 g ruusukaali
  • 200 g ruskea herkkusieni
  • 200 g miniluumutomaatti
  • 2 valkosipulinkynsi
Lisäksi
  • Go-Tan Sriracha -chilikastike

Nyt herkutellaan itämaisilla makuvivahteilla perinteisissä lihapullissa ja lisäkkeissä. Maustaminen Go-Tan maustekastikkeilla on helppoa. Kokeile!
Tarjoa seuraksi Sriracha-chilikastiketta, jota tulisen ystävät voivat käyttää runsaammalla kädellä. ”Aikuisten ketsuppia” voi jokainen käyttää mielensä mukaan.
Lihapullataikina on maustettu wokkikastikkeella, jota myydään pienissä kätevissä pusseissa tai lasipulloissa. Tämä ruoka sopii arkeen ja myös illanistujaistarjoiluun.

Teriyaki-lihapullat, paahdetut bataattikiekot ja kasvislisäke
4-5 annosta

900 g jauhelihaa
1 pss (120 g) Go-Tan Asian Naturals Wok Sauce Teriyaki
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria myllystä
1 tl suolaa
½-1 ruukku lehtipersiljaa

Bataattikiekot:
1,3 kg bataattia
3 valkosipulinkynttä
¾ dl Go-Tan Wok öljyä
suolaa myllystä

Kasvislisäke:
1 l vettä
ripaus suolaa
200 g ruusukaalia
2-3 rkl Go-Tan Wok öljyä
200 g ruskeita herkkusieniä
200 g miniluumutomaatteja
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa

Lisäksi:
Go-Tan Sriracha -chilikastiketta

Teriyaki-lihapullat

Laita jauheliha kulhoon.
Lisää joukkoon Teriyaki-kastike, hienonnetut valkosipulinkynnet, mustapippuria, suolaa ja hienonnettua lehtipersiljaa. Sekoita ainekset sekaisin.
Pyöritä lihapyöryköiksi ja aseta vieretysten leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteessa, kunnes pyörykät ovat saaneet kauniin värin.
Valmista samalla bataattikiekot. Kuori bataatit ja leikkaa bataatit ohuiksi kiekoiksi.
Lado ne toiselle pellille leivinpaperin päälle vieretysten.
Ripottele pinnalle hienonnettua valkosipulia ja sivele viipaleet wok öljyllä. Rouhi pinnalle suolaa.
Laita molemmat pellit uuniin samaan aikaan ja kypsennä kiertoilmalla 200-225 asteessa, kunnes bataatit ovat kauniin värisiä ja lihapyörykät ovat kypsiä.
Valmista kasvislisäke.
Keitä vesi ja lisää ruusukaalit ja ripaus suolaa.
Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Valuta ja puolita ruusukaalit.
Kuumenna wok öljy pannulla ja lisää puolitetut herkkusienet ja kääntele hetki.
Lisää ruusukaalit, puolitetut miniluumutomaatit ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Kääntele muutama minuutti kovalla lämmöllä.
Rouhi joukkoon hieman suolaa.

Tarjoa lihapyöryköiden, bataattikiekkojen ja kasvislisäkkeen kanssa Go-Tan Sriracha-chilikastiketta.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä