Teriyaki-lihapullat, paahdetut bataattikiekot ja kasvislisäke
- 20 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit

Kaupallinen yhteistyö Gotan
Nyt herkutellaan itämaisilla makuvivahteilla perinteisissä lihapullissa ja lisäkkeissä. Maustaminen Go-Tan maustekastikkeilla on helppoa. Kokeile!
Tarjoa seuraksi Sriracha-chilikastiketta, jota tulisen ystävät voivat käyttää runsaammalla kädellä. ”Aikuisten ketsuppia” voi jokainen käyttää mielensä mukaan.
Lihapullataikina on maustettu wokkikastikkeella, jota myydään pienissä kätevissä pusseissa tai lasipulloissa. Tämä ruoka sopii arkeen ja myös illanistujaistarjoiluun.
Advertising information
Ainekset
4-5 annosta
- 900 g 1 pss (120 g) 2 mustapippuria myllystä 1 tl ½-1 ruukku lehtipersiljaa
- 1 pss (120 g) Go-Tan Asian Naturals Wok Sauce Teriyaki
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- ½-1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa
Bataattikiekot
- 1,3 kg bataattia
- 3 valkosipulinkynttä
- ¾ dl Go-Tan Wok- öljyä
- suolaa
Kasvislisäke
- 1 l vettä
- suolaa
- 200 g ruusukaalia
- 2-3 rkl Go-Tan Wok- öljyä
- 200 g ruskeita herkkusieniä
- 200 g miniluumutomaatteja
- 2 valkosipulinkynttä
Lisäksi
- Go-Tan Sriracha -chilikastiketta
Valmistusohje
- Laita jauheliha kulhoon. Lisää joukkoon Teriyaki-kastike, hienonnetut valkosipulinkynnet, mustapippuria, suolaa ja hienonnettua lehtipersiljaa. Sekoita ainekset sekaisin.
- Pyöritä lihapyöryköiksi ja aseta vieretysten leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista 225 asteessa, kunnes pyörykät ovat saaneet kauniin värin.
- Valmista samalla bataattikiekot. Kuori bataatit ja leikkaa bataatit ohuiksi kiekoiksi.
- Lado ne toiselle pellille leivinpaperin päälle vieretysten.
- Ripottele pinnalle hienonnettua valkosipulia ja sivele viipaleet wok öljyllä. Rouhi pinnalle suolaa.
- Laita molemmat pellit uuniin samaan aikaan ja kypsennä kiertoilmalla 200-225 asteessa, kunnes bataatit ovat kauniin värisiä ja lihapyörykät ovat kypsiä.
- Valmista kasvislisäke. Keitä vesi ja lisää ruusukaalit ja ripaus suolaa.
- Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Valuta ja puolita ruusukaalit.
- Kuumenna wok öljy pannulla ja lisää puolitetut herkkusienet ja kääntele hetki.
- Lisää ruusukaalit, puolitetut miniluumutomaatit ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Kääntele muutama minuutti kovalla lämmöllä.
- Rouhi joukkoon hieman suolaa.
- Tarjoa lihapyöryköiden, bataattikiekkojen ja kasvislisäkkeen kanssa Go-Tan Sriracha-chilikastiketta.