Savujuustoinen jauhelihalasagne
- 20 min Työaika
- 60 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Herkkujuustola kanssa.
Oletko jo maistanut kotimaisen Herkkujuustolan mietoa Hilma Savujuustoa? Se on herkullinen juusto nautittavaksi sellaisenaan, salaateissa tai leivän päällä, mutta antaa myös upean maun erilaisille lämpimille ruoille. Tähän lasagneen voit käyttää esimerkiksi jauhelihaa, broilerinfileesuikaleita tai savulohta.
Katso Herkkujuustolan juustovalikoimaa tästäAdvertising information
Ainekset
4-6 annosta
Jauhelihakastike:
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2-3 rkl rypsiöljyä
- 400 g jauhelihaa
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 2 porkkanaa
- 1 juuripersilja TAI
- 1 palsternakka (vaihtoehto)
- 500 g tomaattimurskaa
- 70 g tomaattipyreetä
- 3 dl vettä
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
Juustokastike:
- 75 g voita TAI
- 75 g margariinia (vaihtoehto)
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 l maitoa
- ripaus suolaa
- n. 150 g Herkkujuustola Savuhilmaa
Lisäksi:
- 6 lasagnelevyä
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia ja valkosipulia hetki ja lisää jauheliha. Paista kauttaaltaan.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kuori porkkanat ja juuripersilja tai palsternakka ja leikkaa suikaleiksi.
- Lisää kasvikset pannulle ja kääntele hetki.
- Lisää tomaattimurska, tomaattipyree ja vesi ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.
- Hienonna basilika ja lisää joukkoon. Tarkista maku.
- Sulata voi tai margariini ja sekoita joukkoon vehnäjauhot.
- Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen, kunnes kastike sakenee.
- Mausta suolalla.
- Raasta Savuhilma ja sekoita juusto kastikkeen joukkoon. Sekoita.
- Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja laita pohjalle jauhelihakastiketta, juustokastiketta ja lasagnelevyjä. Toista kerrokset siten, että pinnalle jää juustokastike.
- Kypsennä 200 asteessa 40-50 minuuttia.
- Anna lasagnen vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.