Peruna-jauhelihalaatikko

  • 15 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
peruna-jauhelihalaatikko
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

154 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Peruna-jauhelihalaatikko on mainio arkiruoka. Voit käyttää lihaliemen tilalla myös suolalla maustettua maitoa ja sekoittaa joukkoon vaikka juustoraastetta ja kasviksia.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 kg perunoita
  • 1 iso sipuli
  • 2-3 rkl rypsiöljyä
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 5 dl kiehuvaa vettä +
  • 1 lihaliemikuutio TAI
  • 5 dl maitoa +
  • ½ tl suolaa (vaihtoehto)
  • 2 kananmunaa

Valmistusohje

  • Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
  • Kuori ja hienonna sipuli.
  • Kuumenna rypsiöljy ja paista sipuli ja jauheliha kauttaaltaan. Mausta paprikajauheella ja suolalla.
  • Laita seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
  • Sekoita kiehuva vesi ja lihaliemikuutio tasaiseksi tai käytä maitoa ja suolaa.
  • Sekoita joukkoon kananmunat.
  • Kaada liemi vuokaan muiden ainesten päälle.
  • Kypsennä ruokaa uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa noin 40-50 minuuttia tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.
  • Nauti peruna-jauhelihalaatikkovaikka raikkaan salaatin kera.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: