Kaalilaatikko

  • 30 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Kaalilaatikko
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

390 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Syksyn, miksei myös muulloin, superherkkua on valkokaalista valmistettu mehevä kaalilaatikko. Kaali on terveellistä ja edullista. Valmista kerralla suurempi määrä ja pakasta osa myöhempää herkutteluhetkeä varten.

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 2-3 rkl öljyä
  • 1,2 kg valkokaalia
  • 1 l vettä
  • suolaa
  • 2 dl riisiä
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • mustapippuria
  • paprikajauhetta
  • meiramia
  • 2-3 kananmunaa
  • ½-¾ dl siirappia

Ohje

  • Leikkaa kaali suikaleiksi veitsellä tai raasta karkealla raastinterällä.
  • Kuumenna öljy kattilassa ja kääntele kaalisilppua siinä noin viisi minuuttia.
  • Lisää joukkoon vesi, hauduta kaali pehmeäksi, siivilöi neste talteen.
  • Keitä riisit pehmeiksi kaalin keitinvedessä, älä kaada ylimääräistä nestettä pois. Hienonna sipulit.
  • Ruskista silputtu sipuli. Ruskista myös jauheliha pannussa, mausta suolalla, valkosipulilla, mustapippurilla, paprikajauheella ja meiramilla.
  • Sekoita voideltuun uunivuokaan pehmenneet kaalit, jauhelihaseos ja riisi, kananmunat sekä siirappi.
  • Sekoita seos tasaiseksi.
  • Paista 175 asteisessa uunissa noin tunti.
  • Tarjoa lisäksi puolukkahilloa tai puolukkasurvosta.
  • Vinkki! Mausta kaalilaatikko halutessasi vielä suolalla ja pippurilla.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: