Jauhelihakiusaus
- 20 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 1 rkl rypsiöljyä
- 200 g jauhelihaa
- ½ tl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 4 dl peruna-sipulisekoitusta TAI
- 4 dl peruna-juuressekoitusta (vaihtoehto)
- 2½ dl ruokakermaa TAI
- 2½ dl kuohukermaa (vaihtoehto)
- 1-1½ dl juustoraastetta
Valmistusohje
- Kuumenna öljy isolla pannulla. Paista jauheliha kypsäksi ja mausta suolalla, paprikajauheella ja hienonnetulla valkosipulilla.
- Lisää joukkoon peruna-sipulisekoitus tai peruna-juuressekoitus sekä kermaa ja juustoraaste.
- Kuumenna.
- Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.
- Nauti jauhelihakiusaus hyvässä seurassa.
Vinkit!
- Mausta ruokaa erilaisilla kuivatuilla yrteillä. Viimeistele annos tuoreilla yrteillä.
- Raasta tai kuutio joukkoon nuukahtanut omena.
- Lisää ruokaan feta- tai salaattijuustoa.
- Lisää ruokaan sulatejuustoa tai tuorejuustoa.
- Pehmeät tomaatit kannattaa viipaloida tai pilkkoa tähän ruokaan. Ne antavat mehevyyttä ja hyvää makua.