Jauhelihakiusaus

  • 20 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Jauhelihakiusaus
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

70 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Jauhelihakiusaus valmistuu lähes itsekseen uunissa. Esivalmistelut vievät aikaa vain hetken.
Resepti on julkaistu alunperin Opiskelijan keittokirjassa (2013).

Advertising information

Kinkkukiusaus

Vaihtoehto

Testaa myös kinkkukiusausta.

Kinkkukiusaus

Ainekset

4 annosta
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 200 g jauhelihaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 4 dl peruna-sipulisekoitusta TAI
  • 4 dl peruna-juuressekoitusta (vaihtoehto)
  • 2½ dl ruokakermaa TAI
  • 2½ dl kuohukermaa (vaihtoehto)
  • 1-1½ dl juustoraastetta

Valmistusohje

  • Kuumenna öljy isolla pannulla. Paista jauheliha kypsäksi ja mausta suolalla, paprikajauheella ja hienonnetulla valkosipulilla.
  • Lisää joukkoon peruna-sipulisekoitus tai peruna-juuressekoitus sekä kermaa ja juustoraaste.
  • Kuumenna.
  • Kaada seos uunivuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.
  • Nauti jauhelihakiusaus hyvässä seurassa.

Vinkit!

  • Mausta ruokaa erilaisilla kuivatuilla yrteillä. Viimeistele annos tuoreilla yrteillä.
  • Raasta tai kuutio joukkoon nuukahtanut omena.
  • Lisää ruokaan feta- tai salaattijuustoa.
  • Lisää ruokaan sulatejuustoa tai tuorejuustoa.
  • Pehmeät tomaatit kannattaa viipaloida tai pilkkoa tähän ruokaan. Ne antavat mehevyyttä ja hyvää makua.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: