Jauheliha-juuresvuoka

  • 30 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

45 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

A vogel logo A vogel logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 500g peruna
  • 200-300g porkkana
  • 200g juuriselleri
  • 200g lanttu
  • 200g palsternakka
  • 500g punajuuri
  • 2 rkl rypsiöljy
  • (vaihtoehto) oliiviöljy
  • 1 tl Herbamare Spicy yrttisuolaseos
  • 400g naudan jauheliha
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 1 punainen chili
  • 1 tl Herbamare Spicy yrttisuolaseos
  • 1-2 tl kuivattu timjami
  • ¾ dl vehnäjauho
  • 5 dl vesi
  • 1 Herbamare kasvisliemikuutio
  • 5 dl alkoholiton olut

Jauheliha-juuresvuoka on kevyt ja herkullinen ruoka, johon voit laittaa erilaisia syksyn juureksia oman makusi mukaan.

Jauheliha-juuresvuoka
4 annosta

500 g perunoita
200-300 g porkkanoita
200 g juuriselleriä
200 g lanttua
200 g palsternakkaa
500 g punajuuria
2 rkl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
1 tl Herbamare Spicy Pikant -yrttimaustetta
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 tl Herbamare Spicy Pikant -yrttimaustetta
1-2 tl kuivattua timjamia
¾ dl vehnäjauhoja
5 dl kiehuvaa vettä
1 Herbamare Kasvisliemikuutio
5 dl alkoholitonta olutta

Kuori perunat, porkkanat, juuriselleri, lanttu, palsternakka ja punajuuret.
Leikkaa ne leikkurinterällä tai veitsellä aivan ohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna öljy isolla pannulla tai kattilassa. Lisää juuresviipaleet ja kääntele kovalla lämmöllä muutaman minuutin ajan ja mausta Herbamare Spicy Pikant -mausteseoksella.
Nosta sivuun.
Kuumenna pannu ja paista jauheliha ja sipuli. Lisää hienonnetut valkosipulinkynnet, hienonnettu chili, Herbamare Spicy Pikant ja timjami.
Sekoita jauhelihan joukkoon vehnäjauhot ja kääntele hetki.
Sekoita jauhelihaseos juuresten joukkoon ja levitä seos reunalliseen uunivuokaan.
Lisää kiehuvan veden joukkoon Herbamare kasvisliemikuutio ja anna sen liueta.
Kaada liemi yhdessä oluen kanssa uunivuokaan. Kypsennä 175-200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin tunti tai kunnes juurekset ovat kypsiä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä