Vadelma-sitruunamelissajäätelö
- 15 min Työaika
- 12 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit


Resepti kaupallisessa yhteistyössä Vihreäkeiju
Itse tehdyt jäätelöt ovat ihania, sillä ne voit maustaa juuri sellaiseksi kuin haluat.
Kevääseen ja kesään sopiva jäätelö on maustettu vadelmilla ja raikkaalla sitruunamelissalla.
Tiesitkö, että sitruunamelissaa on pidetty muinoin kansanlääkinnässä rauhoittavana ja verenpainetta alentavana yrttinä. Sen sitruunainen maku ja tuoksu antavat ihanan aromin niin juomiin kuin makeiden leivonnaisten ja jälkiruokien maustajaksi. Toki se sopii koristeeksikin, mutta tiesitkö, että se sopii myös lämpimien ruokien maustamiseen, kuten kalan ja kanan seuraksi.
Tämä muutamasta raaka-aineesta valmistettu jäätelöresepti kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Advertising information
Ainekset
8 annosta
- 5 dl kuohukerma
- 400 g makeutettu kondensoitu maito
- 200 g tuore vadelma
- ½-1 ruukku Vihreäkeiju sitruunamelissa
Valmistusohje
- Vaahdota kuohukerma.
- Lisää joukkoon makeutettu kondensoitu maito ja sekoita. Käytä mieluiten kohmeisia vadelmia ja lisää joukkoon.
- Hienonna sitruunamelissa ja lisää muiden ainesten kanssa. Sekoita, kunnes vadelmista irtoaa makua ja väriä.
- Laita pakastimeen foliolla tai kelmulla suojattuna.
- Jäätelö on valmista nautittavaksi seuraavana päivänä.
Uusin Viikon ruokalista®

Viikon ruokalista® vko 23/2023
Tilaa viikon ruokalista suoraan sähköpostiinUusimmat reseptit
