Vadelma-sitruunamelissajäätelö

  • 15 min Työaika
  • 12 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Vihreäkeiju

Itse tehdyt jäätelöt ovat ihania, sillä ne voit maustaa juuri sellaiseksi kuin haluat.
Kevääseen ja kesään sopiva jäätelö on maustettu vadelmilla ja raikkaalla sitruunamelissalla.
Tiesitkö, että sitruunamelissaa on pidetty muinoin kansanlääkinnässä rauhoittavana ja verenpainetta alentavana yrttinä. Sen sitruunainen maku ja tuoksu antavat ihanan aromin niin juomiin kuin makeiden leivonnaisten ja jälkiruokien maustajaksi. Toki se sopii koristeeksikin, mutta tiesitkö, että se sopii myös lämpimien ruokien maustamiseen, kuten kalan ja kanan seuraksi.
Tämä muutamasta raaka-aineesta valmistettu jäätelöresepti kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 5 dl kuohukerma
  • 400 g makeutettu kondensoitu maito
  • 200 g tuore vadelma
  • ½-1 ruukku Vihreäkeiju sitruunamelissa

Valmistusohje

  • Vaahdota kuohukerma.
  • Lisää joukkoon makeutettu kondensoitu maito ja sekoita. Käytä mieluiten kohmeisia vadelmia ja lisää joukkoon.
  • Hienonna sitruunamelissa ja lisää muiden ainesten kanssa. Sekoita, kunnes vadelmista irtoaa makua ja väriä.
  • Laita pakastimeen foliolla tai kelmulla suojattuna.
  • Jäätelö on valmista nautittavaksi seuraavana päivänä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: