Vadelma-sitruunamelissajäätelö
- 15 min Työaika
- 12 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Vihreä Keiju
Vadelma-sitruunamelissajäätelö sopii erinomaisesti kevääseen ja kesään. Tämä on maustettu vadelmilla ja raikkaalla sitruunamelissalla.
Itse tehdyt jäätelöt ovat ihania, sillä ne voit maustaa juuri sellaiseksi kuin haluat. Tämä muutamasta raaka-aineesta valmistettu jäätelöresepti kannattaa ehdottomasti kokeilla.
Tiesitkö, että sitruunamelissaa on pidetty muinoin kansanlääkinnässä rauhoittavana ja verenpainetta alentavana yrttinä. Sen sitruunainen maku ja tuoksu antavat ihanan aromin niin juomiin kuin makeiden leivonnaisten ja jälkiruokien maustajaksi. Toki se sopii koristeeksikin, mutta tiesitkö, että se sopii myös lämpimien ruokien maustamiseen, kuten kalan ja kanan seuraksi.
Advertising information
Video: Vadelma-sitruunamelissajäätelö
Ainekset
8 annosta
- 5 dl kuohukermaa
- 400 g makeutettua kondensoitua maitoa
- 200 g tuoreita vadelmia
- ½-1 ruukku Vihreä Keiju sitruunamelissaa
Valmistusohje
- Vaahdota kuohukerma.
- Lisää joukkoon makeutettu kondensoitu maito ja sekoita. Käytä mieluiten kohmeisia vadelmia ja lisää joukkoon.
- Hienonna sitruunamelissa ja lisää muiden ainesten kanssa. Sekoita, kunnes vadelmista irtoaa makua ja väriä.
- Laita pakastimeen foliolla tai kelmulla suojattuna.
- Vadelma-sitruunamelissajäätelö on valmista nautittavaksi seuraavana päivänä.