Marjaisa uunijäätelö
Uusimmat reseptit
Advertising information
Kesähelteellä maistuu jäätelö.
Tarjoa välipalaksi tai jälkiruoaksi jäätelö marjojen kanssa marenkipilvellä kuorrutettuna. Kun piilotat marenkipilven alle kääretorttuviipaleita, käy tämä herkku myös vaikkapa täytekakun tilalle.
Marjainen uunijäätelö
10 annosta
1 valmis kääretorttu
Kostutukseen: marjalimua
1 1/2 l vaniljajäätelöä
1/2 l pensasmustikoita tai mustikoita
1/2 l mansikoita tai vadelmia
Marenki:
4 munan valkuaista
1 dl mansikkatomusokeria
1/2 dl tomusokeria
2-3 dl tuoreita tai pakastemarjoja
Laita uunin kestävään vuokaan kääretorttuviipaleita, kostuta marjalimulla.
Paloittele päälle jäätelö, ripottele joukkoon marjat.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokerit vähitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon tuoreet tai jäiset marjat.
Levitä marenkiseos kauttaaltaan jäätelön pintaan.
Laita uunivuoka 250 asteiseen uuniin hetkeksi, kunnes pinta saa hieman väriä.
Voit uunin sijaan käyttää myös kaasupoltinta.