Marenkihunnutettu jäätelökakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 2.5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Tällaista kakkua olin suunnitellut tekeväni jo useita viikkoja, mutta aina ehti jäätelöpaketit huveta pakastimesta ennen kuin kakusta oli tietoakaan.
Olisin halunnut toteuttaa tämän lisäämällä jäätelökerrosten väliin mustikoita näin Itsenäisyyspäivän kunniaksi, mutta pakastin huusi tyhjyyttään mustikoiden osalta. Suklaakastikkeellakin kakku oli onnistunut.

Marenkihunnutettu jäätelökakku

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 litra vaniljajäätelöä
DrOetkerin suklaakastiketta/Nougatkastiketta tuubista/marjoja

Kuorrute:
2 munan valkuaista
0,75 dl sokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia, kumoa kypsä taikinalevy toiselle leivinpaperille.

Vuoraa pitkulainen leipävuoka kelmulla ja leikkaa pohjalevystä vuoan pohjalle ja reunoille taikinalevyt.
Täytä keskusta jäätelöpaloilla, valuta väliin suklaakastiketta ja nostele pinnalle vielä toinen kerros jäätelöä. Nosta pinnalle vielä taikinakerros, peitä kelmulla.
Laita pakastimeen mielellään seuraavaan päivään.

Vatkaa kuorrutteen valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi hetki ennen tarjoilua, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.

Nostele marenki uunin kestävään tarjoiluastiaan kumotun jäätelökakun pinnalle.
Laita kakku 250 asteiseen uuniin hetkeksi, kunnes pinta saa väriä, tai ”polta” pintaan väriä polttimella.
Tarjoa välittömästi.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä