Raparperi-mansikkakakku
- 20 min Työaika
- 3 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8-10 annosta
- 200 g kaurakeksejä
- 75-100 g (sulatettuna) voita
- 1 tl Dansukker vaniljasokeria
Täyte:
- 4 liivatelehteä
- 4 dl raparperiä
- 1 rkl vettä
- ¾ dl Dansukker Siro erikoishieno sokeria
- 2 ½ dl vispikermaa
- 200 g maitorahkaa
- 2 rkl sitruunamehua
Pinnalle:
- noin 10 mansikkaa
- koristeeksi tuoretta minttua TAI
- koristeeksi tuoretta sitruunamelissaa (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Hienonna kaurakeksit muovipussissa lihanuijalla tai leikkurinterällä.
- Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 22 cm irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle.
- Puolita mansikat ja laita ne kakkuvuoan reunaa vasten vieritysten leikkauspinta ulospäin.
- Valmista täyte.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Paloittele raparperit ohuiksi viipaleiksi ja laita ne kasariin yhdessä veden ja sokerin kanssa.
- Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia, kunnes raparperit pehmenevät. Jäähdytä.
- Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon maitorahka. Sekoita joukkoon jäähtynyt raparperiseos.
- Kuumenna sitruunamehu tai vesi kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa ja liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon.
- Sekoita liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria.
- Kaada seos keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä muutama tunti tai yön yli.
- Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
- Koristele tuoreilla kotimaisilla mansikoilla ja halutessasi mintulla tai sitruunamehulla.