Raparperi-mansikkakakku

  • 20 min Työaika
  • 3 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Raparperi-mansikkakakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

24 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Dansukker

Raparperista saat upean kesäisen kakun. Koristele valmis kakku tuoreilla kotimaisilla mansikoilla ja tarjoa kesäjuhlien kruununa.

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
  • 200 g kaurakeksejä
  • 75-100 g (sulatettuna) voita
  • 1 tl Dansukker vaniljasokeria
Täyte:
  • 4 liivatelehteä
  • 4 dl raparperiä
  • 1 rkl vettä
  • ¾ dl Dansukker Siro erikoishieno sokeria
  • 2 ½ dl vispikermaa
  • 200 g maitorahkaa
  • 2 rkl sitruunamehua
Pinnalle:
  • noin 10 mansikkaa
  • koristeeksi tuoretta minttua TAI
  • koristeeksi tuoretta sitruunamelissaa (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Hienonna kaurakeksit muovipussissa lihanuijalla tai leikkurinterällä.
  • Sekoita joukkoon sulatettu voi ja painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 22 cm irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle.
  • Puolita mansikat ja laita ne kakkuvuoan reunaa vasten vieritysten leikkauspinta ulospäin.
  • Valmista täyte.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Paloittele raparperit ohuiksi viipaleiksi ja laita ne kasariin yhdessä veden ja sokerin kanssa.
  • Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia, kunnes raparperit pehmenevät. Jäähdytä.
  • Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon maitorahka. Sekoita joukkoon jäähtynyt raparperiseos.
  • Kuumenna sitruunamehu tai vesi kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa ja liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon.
  • Sekoita liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria.
  • Kaada seos keksipohjan päälle ja anna kakun hyytyä muutama tunti tai yön yli.
  • Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
  • Koristele tuoreilla kotimaisilla mansikoilla ja halutessasi mintulla tai sitruunamehulla.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä