Marjahillo

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
marjahillo
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

14 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Dansukker

Marjahillon valmistus on helppoa. Hillo-marmeladisokerilla saat kiinteämpää ja vähemmän makeaa hilloa. Siksi se sopii erityisesti chutneyn ja lihan kanssa tarjottavien mausteisten hillojen valmistukseen.

Advertising information

Video: Marjahillo

Ainekset

10-20 annosta
Hillo Hillo-marmeladisokerilla:
  • 1 kg marjoja, tuore tai pakaste
  • ½ dl vettä (mikäli käytät tuoreita marjoja)
  • 1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
Hillo Hillosokerilla:
  • 1 kg marjoja, tuore tai pakaste
  • ½ dl vettä
  • 500 g (noin 6 dl) Dansukker Hillosokeria

Valmistusohje

  • Putsaa (ja paloittele suurikokoiset) marjat.
  • Käytä pakastemarjat osittain sulaneina. Laita marjat, (vesi) ja Hillo-marmeladisokeri kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 minuuttia, sekoita välillä.
  • Kuori pinnalle muodostunut vaahto.Kovakuoristen marjojen keittoaika on 10-15 minuuttia. Anna hillon jäähtyä parikymmentä minuuttia, kunnes marjat eivät enää nouse pintaan.
  • Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana. Purkita hillo kuumennettuihin lasipurkkeihin.
  • Säilytä marjahillo viileässä, avattuna jääkaapissa.
  • Vinkki! Voit maustaa hilloa esim. sitruskuoriraasteilla. Lisää raaste keittämisen loppuvaiheessa ja jatka keittämistä pari minuuttia. Herkullista makua antaa myös vaniljasokeri tai tilkka likööriä, jotka lisätään vasta keittämisen lopuksi, jolloin niiden maku säilyy parhaiten.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä