Kolmen sitruksen marmeladi
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 ½ kg appelsiini
- ½ kg pomelo
- 5 kumkvatti
- 300 g (1 pkt) Dansukker Hillo-marmeladisokeri
- 1 tl Dansukker vaniljasokeri
Nyt on sitrussesonki parhaimmillaan. Kauppojen hyllyt notkuvat ihanan värikkäistä appelsiineista, sitruunoista, pomeloista, greipeistä, satsumoista ja limeteistä. Valmista helppo ja maistuva sitrushillo tai -marmeladi, jota voit käyttää leivonnassa vaikkapa täytekakkujen välissä, keksien tai paahdetun leivän päällä. Pomelo on greipin tapainen, melko tiivislihainen hedelmä, joka maistuu melkoisen happamalta. Jos pomelo on vielä vieras hedelmä, käytä sitä marmeladiin tai hilloon varoen. Voit korvata ohjeen pomelon myös kokonaan tai osittain appelsiineilla.
Kumkvatti on sormenpään kokoinen sitrushedelmä, kuin appelsiini minikoossa. Kumkvatteja käytetään useimmiten koristeena. Hedelmän voi syödä kuorineen.
Kolmen sitruksen marmeladi
1 purkki
1 ½ kg appelsiineja (n. 5 isohkoa)
½ kg pomeloa
5 kumkvatteja
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Pese appelsiinit hyvin. Raasta kahden appelsiinin oranssi kuori, leikkaa appelsiinit kalvottomiksi paloiksi. leikkaa pomelo kalvottomiksi paloiksi.
Viipaloi kumkvatit ohuelti.
Laita sitruspalat ja appelsiinin kuoriraaste kattilaan yhdessä Hillo-marmeladisokerin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi.
Keitä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia välillä sekoitellen.
Mausta valmis marmeladi vaniljasokerilla.
Laita kuumennettuun tölkkiin ja säilytä kylmässä.
Katso muita sitrushilloreseptejä täältä.