Kalkkunanjauheliha-lasagne
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Vähärasvainen kalkkuna tuo vaihtelua ruokapöytään.
Erityisen hyvin kalkkunan jauheliha sopii ruokiin, joissa on muita makua antavia aineksia mehevöittämässä ruokaa.
Testaa herkullinen lasagneresepti ja tarjoa seuraksi raikasta salaattia.
Kalkkunanjauheliha-lasagne
4-5 annosta
2 rkl öljyä
400 g Kariniemen kalkkunan paistijauhelihaa
1 iso sipuli silputtuna
100-150 g juuriselleriä pieninä kuutioina
2 isoa porkkanaa pieninä kuutioina
½-1 tl suolaa
1 tl provencen yrttejä
mustapippuria myllystä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
500 g tomaattimurskaa
200 g sulatejuustoa
2 dl vettä
150-200 g juustoraastetta
6-8 kpl lasagnelevyjä
Pinnalle:
juustoraastetta
Kuumenna öljy kattilassa.
Paista kalkkunan jauheliha yhdessä sipulisilpun kanssa.
Lisää joukkoon pieneksi kuutioidut juuriselleri- ja porkkanapalat, kääntele hetki.
Mausta suolalla, provencen yrteillä ja rouhitulla mustapippurilla. Lisää joukkoon myös hienonnetut valkosipulinkynnet.
Sekoita muiden ainesten sekaan tomaattimurska , sulatejuusto, vesi ja juustoraaste.
Kiehauta.
Tarkista maku.
Jaa seos uunivuokaan kerroksittain lasagnelevyjen kanssa.
Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi kastike.
Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta.
Kypsennä ruoka 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Anna ruoan vetäytyä noin kymmenen minuuttia ennen tarjoilua.