Broilerin paistileikkeet ja raparperi-lakritsichutney
- 30 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö: Kouvolan Lakritsi
Mehevät broilerin paistileikkeet saavat hienostuneen maun Kouvolan Lakritsi Lakritsijauheesta. Seuraksi valmistettu raparperichutney maistuu myös lakritsilta ja on ihana tarjottava erilaisten grilliruokien kanssa. Valmista kerralla reilu määrä ja säilytä jääkaapissa pienissä purkeissa.
Joko olet tutustunut Kouvolan Lakritsin makoisaan verkkokauppaan?
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 600 g broilerin paistileikkeitä
- ½ dl oliiviöljyä
- 2-3 rkl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta
- ½ tl suolaa
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 valkosipulinkynttä
Raparperi-lakritsichutney:
- n. 500 g raparperipaloja
- 1 iso sipuli
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tuoretta inkivääriä
- ½-1 punainen mieto chili
- 2 rkl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta
- 1 tähtianis
- 2 ½ dl hillosokeria
Valmistusohje
- Ota broilerin paistileikkeet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
- Sekoita oliiviöljyn joukkoon lakritsijauhe, suola, soijakastike ja hienonnetut valkosipulinkynnet sekä broilerin paistileikkeet.
- Kääntele mausteseos tasaiseksi. Anna maustua noin puoli tuntia huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa.
- Valmista sillä välin chutney. Paloittele raparperinvarret.
- Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet, inkivääri ja mieto chili.
- Laita ainekset kasariin ja anna kiehahtaa. Lisää lakritsijauhe, tähtianis ja hillosokeri.
- Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
- Jäähdytä.
- Paista tai grillaa broilerin paistileikkeet kuumalla pannulla tai parilalla molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsiä ja pinta on kauniin värinen
- Tarjoa seuraksi maistuvaa lakritsilla höystettyä raparperichutneya.