Broilerijuureskeitto

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • broilerinkoipi
  • peruna
  • sipuli
  • kuivatut keittojuurekset
  • pakastekeittojuurekset
  • pakastejuurekset
  • laakerinlehti
  • mustapippuri
  • kanaliemikuutio
  • kasvisliemikuutio
  • kanafondi
  • kasvisfondi
  • paprikajauhe
  • korianteri
  • persilja

 

Broilerijuureskeitto

n. 1kg broilerin koipipaloja
6 keskikokoista perunaa kuutioina
1 sipuli silputtuna
1 dl kuivattuja keittojuureksia + 200 g pakastekeittojuureksia TAI 400 g pakastejuureksia
1 laakerinlehti
10 mustapippuria
makua kana- tai kasvisliemikuutiosta tai fondista
paprikajauhetta maun mukaan
(suolaa)
tuoretta korianteria tai persiljaa maun mukaan

Keitä broilerinkoivet kiehuvassa vedessä puolisen tuntia, nosta jäähtymään. Kaada vesi pois.

Keitä kuutioidut perunat yhdessä sipulisilpun kanssa. Laita joukkoon laakerinlehti, paprikajauhetta, pippurit ja fondia/liemikuutiota. Lisää viiden minuutin kuluttua keittojuurekset.
Irrota broilerinliha luusta ja revi suikaleiksi. Lisää ne keiton joukkoon.
Tarkista maku, ripottele joukkoon runsaasti persiljaa tai korianteria.

Kuivatut keittojuurekset antavat hyvän maun keitolle, taisi olla osittain lipstikan ”syytä,” jota voi ostaa erikseenkin tuoreena yrttinä tai kuivattuna. Lipstikka on sellerin sukulaiskasvi, joten maku muistuttaa selleriä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä