Broileri-hirssikeitto
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- öljy
- broilerin fileesuikale
- valkosipulinkynsi
- lemontagine-tahna
- limetin lehti
- limetinlehtimurska
- vesi
- kanafondi
- porkkana
- sipuli
- vihreä papu
- gogreen hirssinjyvä
Hirssi on kätevä lisäke, jota voit käyttää riisin tapaan. Sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle.
Huomioi, että hirssi imee itseensä reilusti nestettä ja turpoaa.
Jos keitto seisoo kauan, siitä tulee helposti puuroa liian suurella hirssimäärällä. Käytä hirssiä siis kohtuudella.
Broileri-hirssikeitto
n. 6 annosta
tilkka öljyä
450 g broilerin fileesuikaleita
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl lemontagine-tahnaa
2 limetin lehteä tai limenlehtimurskaa (myydään myös aasialaisissa kaupoissa pakastealtaassa)
1,2 l vettä
3 rkl kanafondia
2 porkkanaa viipaleina
3 sipulia varsineen silppuna
150 g vihreitä papuja
1- 1 1/2 dl huuhdottuja gogreen hirssinjyviä
Kuumenna tilkka öljyä kattilassa, paista broilerin fileesuikaleet kypsiksi. Lisää valkosipuli, lemontagine-tahna, limen lehdet, vesi, kanafondi, porkkanat ja sipulit.
Anna kiehua muutama minuutti. Lisää pavut ja hirssinjyvät.
Jatka keittämistä, kunnes hirssi ja porkkanat ovat kypsiä.
Tarjoa heti!
Laita tarjolle lisäksi tuoretta leipää.