1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (124 arvostelua, keskiarvo: 4,05 / 5)
Ladataan...

Tämä ohje on yksi ihan ehdottomista suosikeistani.

Ohje on alkujaan Kaarina Roinisen käsialaa. Itse valmistan usein tähän torttuun murotaikinapohjan, mutta jos haluat välttää ylimääräistä sokeria, tee pohja alla olevan ohjeen mukaan.

Piiras on juhlava, mutta helppo valmistaa ja hintakin on edullinen. Raaka-aineet maksavat noin 2,5 euroa.

Sitruuna-marenkitorttu

Pohja:

2 1/2 dl vehnäjauhoja (jos haluat valmistaa gluteenittoman piiraan, korvaa nämä gluteenittomalla jauhoseoksella)
1 rkl sokeria
100 g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä

Sitruunakiisseli:

1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja (jos haluat valmistaa gluteenittoman piiraan, korvaa nämä gluteenittomalla jauhoseoksella)
3 keltuaista
1 sitruunan mehu ja 2 tl sitruunan kuorta raastettuna

Marenki:

4 valkuaista
1 dl sokeria

Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin.

Lisää keltuainen. Lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, kypsennä pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja keitä, kunnes sakenee. Sekoita koko ajan. Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Pursota marenkivaahto kiisselin päälle, tai levitä lusikan avulla.

Paista 175 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä. Tässä vaiheessa kannattaa vahtia uuniluukulla, sillä marenki saa väriä todella nopeasti.

bottom

Jos haluat viedä pientä makeaa lahjaksi esimerkiksi ystävälle, saat taikinasta kaksi pientä torttua paistamalla ne Brunon kartonkisissa vuoissa.
Pakkaa jäähtynyt piiras sellofaaniin tai esimerkiksi pieneen Look-paistopussiin.

Isompi piiras kulkee kätevästi kyläpaikkaan Eskimo alumiinivuoassa.
Kun käytät isoa alumiinivuokaa, riittää resepti yhteen sitruunatorttuun.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.