1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (33 arvostelua. Keskiarvo: 4,06/5)

Syksyn leivonnaisissa maistuu kirpeät marjat, kuten ihanat punaiset puolukat. Marjoja voit toki vaihtaa toisiin, kuten punaherukoihin, vadelmiin ja tyrnimarjoihin.

Kinuski-puolukkapiiraat

8-12 pientä tai 1 iso piiras

Pohja:

150 g voita tai margariinia
1 dl ruokokidesokeria tai taloussokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

100-150 g puolukoita
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl kinuskikastiketta
3 munaa
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa voi ja ruokokidesokeri.

Lisää muna hyvin vatkaten.
Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja vatkaa vain sen verran, että taikina on tasainen.
Painele taikina pienten piirasvuokien pohjalle ja reunoille tai käytä isoa piirasvuokaa.

Esipaista pohjia 200 asteessa noin kymmenen minuuttia.
Ripottele pohjille puolukoita.

Sekoita vaniljakastike, kinuskikastike, munat ja vaniljasokeri tasaiseksi ja kaada puolukoiden päälle.
Jatka paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on kiinteä ja saanut hieman väriä.

Tarjoa jäähtyneet piiraat sellaisenaan tai kinuskikastikkeen kanssa.