1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (95 arvostelua. Keskiarvo: 3,88/5)

Mustajuuri on miellyttävän mietoa ja sitä voidaan käyttää parsan tavoin voisulan kanssa, lämpimissä lisäkkeissä ja keittojen aineksena. Nämä multaisat juurakot on syytä kuorimisen jälkeen säilyttää kylmässä vedessä tummumisen estämiseksi.

Erinomainen valinta vaikkapa alkuruokakeitoksi. Tätä keittoa rakastavat myös lapset!

Mustajuurikeitto
4-5 annosta

500 g mustajuuria
1 l vettä
8 keskikokoista perunaa
1 iso sipuli tai 100 g kevätsipulia
1 1/2 kasvisliemikuutiota
2 dl kermaa (kokeile myös maustettuja)
(suolaa)

Kuori mustajuuret ja paloittele ne kattilaan veden joukkoon.
Kuori perunat ja paloittele ne, kuten myös sipuli ja lisää kattilaan.
Laita sekaan kasvisliemikuutiot ja anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes
kasvikset ovat pehmeitä.
Siivilöi osa keitinvedestä pois, mutta säästä se.
Soseuta ainekset ja lisää lientä vähän kerrallaan.
Sekoita joukkoon kerma ja tarkista maku.
Lisää tarvittaessa suolaa.

Vinkki! Rouhi joukkoon mustapippuria.

HUOM! Käytä mustajuuria käsitellessäsi kertakäyttökäsineitä!