
- Annoksia: 6
- Valmistusaika: 40 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 15 minuuttia
- Annos: perheelle
Kermainen lohikeitto
Ainekset
- peruna - 1 kg
- sipuli - 1
- porkkana - 2
- vesi - 1 l
- kalaliemikuutio - 1
- maustepippuri - 10
- valkopippuri - 5
- laakerinlehti - 1-2
- lohifilee - 1 kg
- kuohukerma - 3 dl
- voi - 25-50 g
- suola
- tuore tilli - 1 ruukku
Allergeenit
- kala
Keitot ovat ihania pimeän ja kylmän ajan aterioita. Keittoruoat ovat harvoja ruokia, jotka paranevat seistessään. Valmista kerralla isompi annos ja nauti vaikkapa seuraavanakin päivänä.
Kermainen lohikeitto
6 annosta
1 kg perunoita
1 sipuli
2 isoa porkkanaa
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
10 maustepippuria
5 valkopippuria
1-2 laakerinlehteä
1 kg lohta kuutioina
3 dl kuohukermaa
25-50 g voita
(ripaus suolaa)
1 ruukku tilliä
Kuori perunat ja paloittele ne sopiviksi suupaloiksi.
Kuori ja hienonna sipuli.
Kuori ja paloittele porkkanat pieniksi kuutioiksi.
Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta kalaliemikuution kanssa.
Lisää joukkoon maustepippurit, valkopippurit ja laakerinlehdet.
Lisää sitten perunat, sipuli ja porkkanat.
Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes ovat lähes kypsiä.
Lisää lohikuutiot ja kerma. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kala on kypsää.
Lisää voi ja anna sulaa joukkoon.
Tarkista maku.
Hienonna valmiin keiton pinnalle tuoretta tilliä.
Reseptin laatinut:
Reseptin tarjoaa:
Pingback: Top 10 reseptiä 2019 – Hellapoliisi
Pingback: Ruokaperinne – Ella Kokkaa
Tämä oli täydellistä. Tälläistä kalakeittoa olen yrittänyt tehdä muilla resepteillä mutta eivät ole olleet yhtä hyviä. Tämän reseptin pistän talteen tuleville sukupolville 🙂
Pingback: What I Eat - Alexa Dagmar : Alexa Dagmar
Keitto minun makuuni !
tätä teen joku päivä, nam!
Tätä kermaista lohikeittoa valmistan 60 vuotis-synttäreilleni maaliskuussa, on kuulema hyvää.
Nam lohisoppaa alkoi tehdä mieli aivan kauhiasti!
Kiitoksia kovasti näistä viikon ruokalistoista ! 🙂 Muutin juuri omaan kotiin vanhempien luota ja täytyy sanoa että ilman näitä reseptejä olisin varmasti elänyt pelkällä eines ruoalla nämä 2kk.
Ihana kuulla=) Sinulle voisi sopia myös kirjani: Kotiruokaa
Mikä sen parempaa kylmällä ilmalla kuin kalasoppa
Nam! Lohikeitto on niiiiin hyvää. Laakerinlehteä en olekkaan koskaan laittanut.Taidampa ensikerralla kokeilla sitäkin 🙂
Kyllähän keitto, ja varsinkin tällainen tuhti lohikeitto, on todella ehtaa tavaraa näin talvisydämellä.
Pari litraa tätä nautittuaan voi ruokailija hetken verran hyvällä omallatunnolla nälkäisiä ihmisiä haastatella.