1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (179 arvostelua, keskiarvo: 4,09 / 5)
Ladataan...

Keitot ovat ihania pimeän ja kylmän ajan aterioita. Keittoruoat ovat harvoja ruokia, jotka paranevat seistessään. Valmista kerralla isompi annos ja nauti vaikkapa seuraavanakin päivänä.

Kermainen lohikeitto
6 annosta
1 kg perunoita
1 sipuli
2 isoa porkkanaa
1 l vettä
1 kalaliemikuutio
10 maustepippuria
5 valkopippuria
1-2 laakerinlehteä
1 kg lohta kuutioina
3 dl kuohukermaa
25-50 g voita
(ripaus suolaa)
1 ruukku tilliä

Kuori perunat ja paloittele ne sopiviksi suupaloiksi.
Kuori ja hienonna sipuli.
Kuori ja paloittele porkkanat pieniksi kuutioiksi.
Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta kalaliemikuution kanssa.
Lisää joukkoon maustepippurit, valkopippurit ja laakerinlehdet.
Lisää sitten perunat, sipuli ja porkkanat.
Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes ovat lähes kypsiä.
Lisää lohikuutiot ja kerma. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kala on kypsää.
Lisää voi ja anna sulaa joukkoon.
Tarkista maku.
Hienonna valmiin keiton pinnalle tuoretta tilliä.

Reseptin laatinut:

Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.