1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (106 arvostelut, Keskimäärä: 4.37/5.00)
Ladataan...

Herkullinen jauhelihakeitto maistuu kaikkina vuodenaikoina. Erilaisia yrttejä käyttämällä saat keitosta aina eri makuisen.

Perinteinen jauhelihakeitto
6 annosta

1 rkl rypsiöljyä
400 g HK Naudan jauhelihaa 10%
½ tl suolaa
2 l vettä
½ kg perunoita (kiinteämaltoinen)
1 iso sipuli silputtuna
150 g palsternakkaa
150 g lanttua
150 g juuriselleriä
2 isoa porkkanaa
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
1-2 laakerinlehteä
10 maustepippuria
5 valkopippuria
1 ruukku lipstikkaa, persiljaa tai lehtipersiljaa

Kuumenna öljy kattilassa ja paista naudan jauheliha kypsäksi käännellen.
Mausta suolalla.
Lisää vesi ja kiehauta.
Kuori perunat, sipuli, palsternakka, lanttu, juuriselleri ja porkkanat.
Paloittele sopiviksi suupaloiksi ja lisää kiehuvaan veteen.
Lisää joukkoon kasvisliemikuutiot, laakerinlehdet ja mauste- ja valkopippurit.
Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä.
Tarkista liemen maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
Silppua lopuksi joukkoon lipstikkaa, persiljaa tai lehtipersiljaa.

Reseptin laatinut:

Reseptin laatinut Hellapoliisi
Reseptin tarjoaa:
Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.