1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskimäärä: 4.75/5.00)
Ladataan...

Herkullinen nyhtökana on upea illanistujaistarjottava. Se on hieman aikaa vievä, mutta helppotekoinen. Valmista nyhtökana tarvittaessa muutamaa päivää aiemmin valmiiksi ja lämmitä hetki ennen tarjoilua.
Kun valmistat ruoan koipireisistä, on ruoka myös edullinen valmistaa.

Nyhtökana-pitaleivät
10-12 annosta

Nyhtökana:
1 kg broilerinpaistileikkeitä (luullinen) tai broilerinkoipireisiä
Maustekastike:
¾ dl Touch of Taste Asian Fond Red and Hot
1 ½ dl siirappia
¾ dl riisiviinietikkaa
1 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
4 valkosipulinkynttä
1 sitruunaruohon tyviosa
1 punainen mieto chilipaprika tai 1-2 rkl sambal oelek-chilitahnaa
mustapippuria

Lisäksi:
4 rkl sinappia
4 rkl ketsuppia

Pitaleivät:
10-12 kpl
4 dl vettä
75 g hiivaa
1 tl suolaa
¾ dl oliiviöljyä
10 dl vehnäjauhoja

Punakaaliraaste:
3 porkkanaa
100 g punakaalia
muutama varsi kevätsipulia tai muuta sipulia ohuina viipaleina
1 punainen mieto chilipaprika
1 valkosipulinkynsi
2 rkl riisiviinietikkaa
mustapippuria myllystä

Lisäksi:
smetanaa tai ranskankermaa

Nyhtökanaa ja pitaleipiä

Aloita valmistamalla nyhtökana.
Ota broilerinpaistileikkeet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.

Valmista maustekastike.
Mittaa kulhoon Touch of Taste Asian Fond Red and Hot. Lisää siirappi ja riisiviinietikka. Kuori ja hienonna inkivääri, valkosipulinkynnet, sitruunaruohon tyviosa ja chilipaprika. Lisää ne kulhoon ja rouhi joukkoon mustapippuria. Sekoita ainekset tasaiseksi.
Laita broilerinpaistileikkeet reunalliseen uunivuokaan ja kaada puolet maustekastikkeesta päälle. Suojaa vuoka foliolla ja kypsennä 150-asteessa 1 ½ – 2 tuntia. Laita loppu maustekastikkeesta jääkaappiin.

Nosta kypsät paistileikkeet pois liemestä ja lisää liemeen loput maustekastikkeesta, sekä sinappi ja ketsuppi.
Anna kiehua hiljalleen, kunnes kastike sakenee.
Revi broilerinliha suikaleiksi ja sekoita maustekastike joukkoon.

Valmista nyhtökanan kypsyessä pitaleivät. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää joukkoon suola, oliiviöljy ja vehnäjauhot alustaen. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
Pyöritä tangoksi, jaa tasakokoisiin paloihin ja kaulitse jauhotetulla työlaudalla soikeiksi tai pyöreiksi pitaleiviksi.
Anna kohota vielä noin 20 minuuttia liinan alla ja paista 250 asteessa noin 10 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Valmista seuraksi värikäs raaste.
Raasta kuoritut porkkanat karkeaksi raasteeksi.
Leikkaa punakaali veitsellä ja hienonna kevätsipuli, valkosipuli ja chilipaprika. Sekoita ainekset keskenään ja kääntele joukkoon riisiviinietikka ja mustapippuria myllystä.
Tarkista maku.
Tarjoa pitaleipien kanssa nyhtökanaa, punakaaliraastetta ja halutessasi smetanaa tai ranskankermaa.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.