Patongit kolmella tapaa

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

226 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Patongit on helppo valmistaa itse. Tällä ohjeella saat päältä rapeat, mutta sisältä pehmoiset patongit, joiden ainoa huono puoli on se, ettei niitä voi vastustaa. Varaudu siis tekemällä näitä riittävästi! Taikinasta tulee kolme uunipellin pituista patonkia.

Advertising information

Ainekset

  • 2½ dl kädenlämpöistä vettä
  • 25 g hiivaa
  • ripaus suolaa
  • 3 rkl öljyä
  • 5-6 dl vehnäjauhoja
Lisäksi
  • juustoraastetta
  • valkosipulirouhetta
  • maustevoita

Valmistusohje

  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja ruokaöljy.
  • Lisää jauhot ja vaivaa kiinteäksi taikinaksi, lisää tarvittaessa jauhoja.
  • Anna taikinan kohota liinan alla.
  • Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi.
  • Kaulitse pallot yksitellen suorakaiteen mallisiksi levyiksi, kääri viistottain tiiviiksi rulliksi, anna kohota liinan alla.
  • Paista 250 asteisessa uunissa 7-10 minuuttia.
  • Voit ripotella taikinalevyn sisälle juustoraastetta, valkosipulirouhetta tai maustevoiviipaleita.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä