1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (210 arvostelua, keskiarvo: 3,65 / 5)
Ladataan...

Alkusyksyn suolainen suupala on maukas piiras, jonka kanssa voit tarjoilla raikasta salaattia. Tarjoa myös juhlissa!

Tomaatti-vuohenjuustopiiras
8 annosta

Pohja:
100 g voita tai margariinia
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä
½ ruukkua hienonnettua basilikaa

Täyte:
200 g kirsikkatomaatteja
100 g vuohenjuustoa
2 dl kuohukermaa
2 munaa
mustapippuria myllystä
2 valkosipulinkynttä
½ ruukkua basilikaa

Sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon suola ja vehnäjauhot.
Lisää vesi nopeasti sekoittaen, kunnes taikina on tasainen.
Hienonna basilika ja kääntele taikinaan.
Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm piirasvuoka leivinpaperilla.
Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille ja esipaista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Puolita kirsikkatomaatit ja laita ne piiraspohjan päälle.
Viipaloi vuohenjuusto ja asettele ne vuokaan.
Sekoita kuohukerman joukkoon munat, mustapippuria myllystä, hienonnetut valkosipulinkynnet ja hienonnettua basilikaa.
Kaada täyte vuokaan ja jatka paistamista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes piiras on hyytynyt.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Puhtaasti kotimainen
Reseptin tarjoaa Kauppapuutarhaliitto Ry
Kauppapuutarhaliitto Ry

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.