Mansikkakakku

  • 45 min Työaika
  • 2 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Mansikkakakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

47 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Mansikkakakku on klassikko.

Kuka voisi vastustaa mansikkakakkua? Mistä tietää minkä kokoiseen vuokaan mahtuu juuri oikean kokoinen taikina? Vuoan tilavuus kertoo enemmän kuin halkaisija. Tämä kakku on tehty tilavuudeltaan 4 ½ litraiseen vuokaan ja isoja kananmunia käytettäessä todennäköisesti oikea määrä on 8 kananmunaa. Siksi myös kananmunat kannattaa mitata mittakannuun. Alkuperäinen resepti on julkaistu 2007. Reseptiin lisätty tekovaiheet.

Advertising information

Ainekset

15 annosta
Kakkupohja:
  • ½ litraa kananmunia (noin 8 kpl)
  • ½ l sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2-3 tl leivinjauhetta
Vuokaan:
  • nokare voita
  • korppujauhoja TAI
  • mannasuurimoita TAI
  • kookoshiutaleita (vaihtoehto)
Kostutus:
  • noin 5 dl maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria
Täyte:
  • 12 liivatelehteä
  • 4 dl vispikermaa
  • 400 g creme fraichea
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g sitruunatuorejuustoa TAI
  • 200 g vaniljatuorejuustoa (vaihtoehto)
  • 3-4 dl sokeria
  • 4 tl vaniljasokeria
  • noin 700 g (pakaste)mansikoita soseutettuna
  • 1 dl mansikkamehua
Kuorrute:
  • noin 7 dl vispikermaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1-2 l mansikoita
  • (marenkeja)

Valmistusohje

  • Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää varovasti sekoitellen keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  • Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
  • Paista iso kakku mieluiten 150 asteessa, mutta korkeintaan 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla.
  • Kakku on valmis kun reunat irtoavat vuoasta. Voit kokeilla kypsyyttä myös cocktailtikulla tai grillitikulla. Kun taikina ei jää kiinni tikkuun, on kakku kypsä.
  • Anna kakun seistä noin 5 minuuttia ennen kumoamista.
  • Kumoa kakku ja leikkaa kolmeen yhtä paksuun osaan.
  • Valmista kostutusliemi sekoittamalla maidon joukkoon vaniljasokeria. Kostuta pohjat sitä mukaa kun täytät kakun.
  • Valmista täyte.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma.
  • Soseuta mansikat esimerkiksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
  • Sekoita keskenään creme fraiche, tuorejuustot, sokeri, vaniljasokeri ja mansikkasose.
  • Kuumenna mansikkamehu esimerkiksi mikroaaltouunissa, liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan mehuun, sekoita ja anna jäähtyä noin minuutti.
  • Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
  • Kääntele joukkoon lopuksi kerma. Tarkista maku.
  • Täytä kakku kelmulla vuorattuun paistovuokaansa ylösalaisin.
  • Laita pohjalle kakun kansilevy, kostuta. Kaada päälle puolet täytteestä, nosta päälle kakun keskiosa, kostuta ja kaada päälle loput täytteestä.
  • Nosta päälle pohjaosa, kostuta ja nosta kelmun liepeet kakun suojaksi. Hyydytä jääkaapissa mielellään yön yli.
  • Kumoa kakku tarjoiluvadille.
  • Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
  • Levitä kerma kakun reunoille ja pinnalle ja pursota halutessasi.
  • Koristele mansikkakakku mansikoilla ja halutessasi marengeilla.
Mansikkakermakakku

Vaihtoehto

Katso myös vaihtoehtoinen mansikkakakku. Reseptistä on myös video.
Reseptiin pääset linkistä.

Mansikkakermakakku (myös video)
Mansikkakakku

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: