Mansikkakakku
- 45 min Työaika
- 2 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Mansikkakakku on klassikko.
Kuka voisi vastustaa mansikkakakkua? Mistä tietää minkä kokoiseen vuokaan mahtuu juuri oikean kokoinen taikina? Vuoan tilavuus kertoo enemmän kuin halkaisija. Tämä kakku on tehty tilavuudeltaan 4 ½ litraiseen vuokaan ja isoja kananmunia käytettäessä todennäköisesti oikea määrä on 8 kananmunaa. Siksi myös kananmunat kannattaa mitata mittakannuun. Alkuperäinen resepti on julkaistu 2007. Reseptiin lisätty tekovaiheet.
Advertising information
Ainekset
15 annosta
Kakkupohja:
- ½ litraa kananmunia (noin 8 kpl)
- ½ l sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2-3 tl leivinjauhetta
Vuokaan:
- nokare voita
- korppujauhoja TAI
- mannasuurimoita TAI
- kookoshiutaleita (vaihtoehto)
Kostutus:
- noin 5 dl maitoa
- 2 tl vaniljasokeria
Täyte:
- 12 liivatelehteä
- 4 dl vispikermaa
- 400 g creme fraichea
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g sitruunatuorejuustoa TAI
- 200 g vaniljatuorejuustoa (vaihtoehto)
- 3-4 dl sokeria
- 4 tl vaniljasokeria
- noin 700 g (pakaste)mansikoita soseutettuna
- 1 dl mansikkamehua
Kuorrute:
- noin 7 dl vispikermaa
- ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1-2 l mansikoita
- (marenkeja)
Valmistusohje
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää varovasti sekoitellen keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
- Paista iso kakku mieluiten 150 asteessa, mutta korkeintaan 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla.
- Kakku on valmis kun reunat irtoavat vuoasta. Voit kokeilla kypsyyttä myös cocktailtikulla tai grillitikulla. Kun taikina ei jää kiinni tikkuun, on kakku kypsä.
- Anna kakun seistä noin 5 minuuttia ennen kumoamista.
- Kumoa kakku ja leikkaa kolmeen yhtä paksuun osaan.
- Valmista kostutusliemi sekoittamalla maidon joukkoon vaniljasokeria. Kostuta pohjat sitä mukaa kun täytät kakun.
- Valmista täyte.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma.
- Soseuta mansikat esimerkiksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
- Sekoita keskenään creme fraiche, tuorejuustot, sokeri, vaniljasokeri ja mansikkasose.
- Kuumenna mansikkamehu esimerkiksi mikroaaltouunissa, liuota vedestä puristetut liivatteet kuumaan mehuun, sekoita ja anna jäähtyä noin minuutti.
- Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
- Kääntele joukkoon lopuksi kerma. Tarkista maku.
- Täytä kakku kelmulla vuorattuun paistovuokaansa ylösalaisin.
- Laita pohjalle kakun kansilevy, kostuta. Kaada päälle puolet täytteestä, nosta päälle kakun keskiosa, kostuta ja kaada päälle loput täytteestä.
- Nosta päälle pohjaosa, kostuta ja nosta kelmun liepeet kakun suojaksi. Hyydytä jääkaapissa mielellään yön yli.
- Kumoa kakku tarjoiluvadille.
- Vaahdota kerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Levitä kerma kakun reunoille ja pinnalle ja pursota halutessasi.
- Koristele mansikkakakku mansikoilla ja halutessasi marengeilla.
Vaihtoehto
Katso myös vaihtoehtoinen mansikkakakku. Reseptistä on myös video.
Reseptiin pääset linkistä.