Lohipiirakka

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

58 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • lehtitaikinalevy
  • pitkäjyväinen riisi
  • vesi
  • suola
  • kananmuna
  • lohi
  • sitruunapippuri
  • purjo
  • kevätsipuli
  • emmental-raaste
  • tilli

Sain Sunnuntain valmiin ”ison lehtitaikinalevypaketin,” jossa oli kaksi isoa levyä. Niinpä pyöräytin iltapalaksi pellillisen lohipiirakkaa. Tuo taikinalevypaketti sisältää taikinaa siis pohjaksi ja kanneksi pellilliseen piirakkaa.

Lohipiirakka

1 pkt Sunnuntain isoja lehtitaikinalevyjä
2 dl pitkäjyväistä riisiä + vettä keittämiseen
suolaa
2-3 keitettyä kananmunaa
n. 400 g lohta kuutioina
sitruunapippuria
pieni pätkä purjoa tai kevätsipulia silppuna
100-200 g Mustaleima Emmental-juustoa raasteena
(2 munaa)
tilliä silppuna
kananmunaa voiteluun

Levitä sulanut lehtitaikinalevy leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Keitä munat kypsäksi, silppua kananmunat. Paista pieneksi kuutioidut lohipalat ja purjo/kevätsipuli kypsäksi pannulla, mausta suolalla ja sitruunapippurilla.  Sekoita keskenään valutettu riisi, silputut munat, paistettu kala, purjo, juustoraaste ja tilli. Voit lisätä seokseen halutessasi raakaa kananmunaa sitomaan seosta. Tarkista maku.

Kaada seos piirakkalevyn päälle, nosta pinnalle toinen taikinalevy, pistele siihen haarukalla reikiä ja voitele munalla. Paista 225-250 asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä