Kasvispiirakka
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- margariini
- voi
- suola
- vehnäjauho
- vehnälese
- vesi
- kerma
- öljy
- sipuli
- porkkana
- kesäkurpitsa
- luomu siitakesieni
- santa maria yrttiraha mausteseos
- apetina välimerellinen karpalo & tryffeli juustokuutio
- persilja
- maito
- kerma
- juustoraaste
Kasvispiiraiden reseptejä on toivottu paljon. Suosittelen käyttämään mielikuvitusta ja rohkeutta kaikessa ruoanlaitossa. Pidä mielessä yksi perusohje piirastaikinaan ja tämän jälkeen voit valmistaa niin paljon erilaisia piiraita kuin mihin mielikuvitus riittää.Kuvittele eteesi mitä tahansa ruokaa, joka saa veden kielelle. Voisiko näitä aineksia käyttää esimerkiksi suolaiseen piiraaseen?
Mikäli raaka-aineet kestävät kuumennusta, ne voi siis laittaa myös piiraan päälle.
Voit käyttää piiraissa rajattomasti erilaisia kasviksia. Ne kannattaa kuitenkin mahdollisuuksien mukaan käyttää hetken aikaa pannulla, jotta ne esikypsyvät hieman. Tällöin niiden paras aromi ehtii tulla esiin uunissa kypsyessään. Älä kuitenkaan paista kasviksia ylikypsiksi! Parhaiten maku tulee esiin kasviksista, joissa on vielä hieman puruvastusta.
Käytä myös rohkeasti erilaisia yrttejä!
Kasvispiiras
Pohja:
150 g margariinia tai voita
1/2 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl vehnäleseitä
1/2 dl vettä tai kermaa
Täyte:
20 g margariinia, voita tai öljyä
1 pieni sipuli silppuna tai ohuina viipaleina
1 iso porkkana viipaleina tai suikaleina
10 cm pala kesäkurpitsaa suikaleina
100 g luomu siitakesieniä
Santa Marian Yrttitarhan mausteseosta
150 g Apetina Välimerellistä karpalo & tryffeli juustokuutioita
1/2 ruukkua persiljaa silppuna
2 dl maitoa tai kermaa
150 g juustoraastetta
Nypi rasva ja kuivat aineet ryynimäiseksi seokseksi. Lisää neste nopeasti sekoittaen.
Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Kuumenna rasva pannussa tai kattilassa. Kuullota sipulit ja porkkanat, lisää hetken päästä kesäkurpitsa ja sienet, kääntele hetken aikaa. Mausta Yrttitarhan mausteseoksella. Levitä täyte esipaistetun piiraspohjan päälle, ripottele pinnalle karpalo & tryffeli juustokuutiot ja silputtu persilja.
Sekoita keskenään maito ja juustoraaste, kaada piirastäytteen päälle.
Kypsennä 175 asteessa 30-40 minuuttia.