Sadonkorjuusämpylät – gluteeniton

  • 20 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Sadonkorjuusämpylät
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

9 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Fazer Gluteeniton logo

Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Fazer Gluteeniton kanssa.

Fazer on tuonut markkinoille herkullisia gluteenittomia puurohiutaleita. Fazer Gluteeniton Maistuvampi kaurapuuro on peruskaurahiutale ja se soveltuu puuron lisäksi leipä- ja leivonnaistaikinoihin. Fazer Gluteeniton Marjapiirakka kaurapuurosta valmistat marjaisan puuron lämpimänä nautittavaksi tai vaikka herkullisen tuorepuuron. Kokeile myös smoothien joukkoon. Fazer Gluteeniton Sadonkorjuupuurossa maistuu rouheat siemenet ja se soveltuu mainiosti erilaisiin leipätaikinoihin.

Mikäli puuroannoksesta jää ylimääräistä, hyödynnä se leipätaikinaan. Ja kannattaa puuroa valmistaa leipätaikinan pohjaksi muutenkin.
Leivo ihastuttavat sadonkorjuusämpylät ja nauti tuoreena!

Advertising information

Fazer Gluteenittomat

Fazer Gluteenittomat

Tutustu Fazer Gluteeniton -tuotteisiin. Fazer Gluteeniton -tuoteperheestä löytyvät uusien leipomoherkkujen ja leivontatuotteiden lisäksi myös tuttuja Vuohelan suosikkeja uusissa pakkauksissa.

>> Katso lisää <<

Ainekset

10 annosta
  • 4 ½ dl vettä TAI
  • 4 ½ dl maitoa (vaihtoehto)
  • 2 dl Fazer Gluteeniton Sadonkorjuupuuro -hiutaleita
Lisäksi:
  • 1 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 2 tl suolaa
  • ½ dl öljyä
  • 2 rkl siirappia
  • 8 dl gluteenitonta jauhoseosta tai tarpeen mukaan
  • 2 dl juustoraastetta

Ohje

  • Kiehauta vesi tai maito ja lisää Fazer Gluteeniton Sadonkorjuupuuro -hiutaleet.
  • Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen noin viisi minuuttia.
  • Jäähdytä hetki.
  • Lisää puuron joukkoon vesi ja murennettu hiiva, sekä suola, siirappi ja gluteenittomat jauhot ja juustoraaste. Vaivaa tasaiseksi. Mikäli taikina tuntuu löysältä, lisää hieman gluteenittomia jauhoja.
  • Pyöritä sämpylöiksi ja kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.
  • Kypsennä 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 15-20 minuuttia.
  • Gluteenittomat sämpylät eivät ruskistu kuten vehnäjauhoja sisältävät.
  • Laita sadonkorjuusämpylät pakastimeen, mikäli et käytä sämpylöitä saman päivän aikana.
Sadonkorjuusämpylät

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: