Karjalanpiirakat

  • 30 min Työaika
  • 1 h 45 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Karjalanpiirakat
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

90 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Karjalanpiirakat maistuvat joka tilanteessa. Ne sopivat hyvin iltapalaksi, mutta tämä perinneherkku löytyy myös monien häiden juhlapöydästä.

Advertising information

Ainekset

40 annosta
Riisipuuro:
  • 4 dl vettä
  • 4 dl puuroriisiä
  • 1 ½-2 l maitoa
  • 2 tl suolaa
Karjalanpiirakka taikina:
  • 4 dl vettä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 6 dl ruisjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl öljyä
'Upotukseen':
  • 2 dl vettä TAI
  • 2 dl maitoa
  • 100 g voita TAI
  • 100 g margariinia (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Riisipuuro olisi parasta tehdä haudekattilassa, jos omistat sellaisen. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää riisit. Kiehauta. Lisää maito ja anna hautua kannen alla kypsäksi, noin tunnin. Mausta valmis puuro suolalla.
  • Sekoita kulhossa kylmän veden joukkoon suola ja jauhot. Sekoita aluksi puuhaarukalla, kun taikina alkaa olla paksua, sekoita käsin. Lisää öljy. Älä vaivaa taikinaa turhaan.
  • Jaa taikina kahteen osaan, leivo taikinasta kaksi tasapaksua tankoa.
  • Jaa molemmat 20 palaan. Pyörittele palat sileiksi palloiksi ja laita muovin alle suojaan etteivät kovetu.
  • Kaulitse piirakkapulikalla pyöreiksi "lettusiksi," käytä reilusti ruisjauhoja apuna.
  • Laita piirakkapohjat muovin alle suojaan. Laita pohjalle n 1 ½ rkl riisipuuroa, levitä veitsellä. Jätä reunoille alue, joilla ei ole puuroa. Taivuta reunat puuron päälle ja rypytä.
  • Ripottele pellille hieman vehnäjauhoja ja lado piirakat vieri viereen. Paista uunin keskitasolla 275 asteessa n. 10 minuuttia.
  • Sulata rasva kattilassa, lisää maito/vesi. Upota piirakat nesteeseen, nosta leivinliinan alle pehmenemään.
  • Tarjoa karjalanpiirakat munavoin kanssa.

 

Karjalanpiirakat 40 kpl

Riisipuuro:
4 dl vettä + 4 dl puuroriisiä
1 ½-2 l maitoa
2 tl suolaa

Piirakkataikina:
4 dl kylmää vettä
4 dl vehnäjauhoja
6 dl ruisjauhoja
2 tl suolaa
2 rkl öljyä

”upotukseen:” 2 dl vettä/maitoa + 100 g margariinia/voita

Riisipuuro olisi parasta tehdä haudekattilassa, jos omistat sellaisen. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää riisit. Kiehauta. Lisää maito ja anna hautua kannen alla kypsäksi, noin 1 tunti. Mausta valmis puuro suolalla.

Sekoita kulhossa kylmän veden joukkoon suola ja jauhot. Sekoita aluksi puuhaarukalla, kun taikina alkaa olla paksua, sekoita käsin. Lisää öljy. Älä vaivaa taikinaa turhaan.

Jaa taikina kahteen osaan, leivo taikinasta 2 tasapaksua tankoa. Jaa molemmat 20 palaan. Pyörittele palat sileiksi palloiksi ja laita muovin alle suojaan, etteivät kovetu. Kaulitse piirakkapulikalla pyöreiksi ”lettusiksi,” käytä reilusti ruisjauhoja apuna. Laita piirakkapohjat muovin alle suojaan. Laita pohjalle n 1 ½ rkl riisipuuroa, levitä veitsellä. Jätä reunoille alue, joilla ei ole puuroa. Taivuta reunat puuron päälle ja rypytä.

Ripottele pellille hieman vehnäjauhoja ja lado piirakat vieri viereen. Paista uunin keskitasolla 275 asteessa n. 10 minuuttia.

Sulata rasva kattilassa, lisää maito/vesi. Upota piirakat nesteeseen, nosta leivinliinan alle pehmenemään.

Tarjoa munavoin kanssa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä