Gluteenittomia leipäsiä

  • 20 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 2 dl vesi
  • ¼ dl öljy
  • ¼ pala hiiva
  • ½ tl suola
  • 4 dl gluteeniton sämpyläjauho

Gluteenittomia ohjeita on kyselty ja olen ajatellut niitä jossain määrin kokeilla. Aloitin sämpylätaikinalla. Gluteenittomista jauhoista ei saa taikinaa, jossa olisi kunnon sitko. Leivontahyllyssä kaupassa on tuote nimeltään Ksantaani, jonka pitäisi helpottaa asiaa. Tästä tuotteesta ei minulla ole henkilökohtaista kokemusta, mutta hankin sitä kyllä, jotta pääsen näkemään miten se toimii. En saanut taikinasta leivottua perinteiseen tapaan sämpylöitä, vaan pyörittelin pötkön, josta leikkasin paloja ja paistoin ne sellaisenaan. Kuori oli melkoisen rapsakka, mutta sisus pehmoinen ja hyvänmakuinen. Käytin Milletti sämpyläjauhoja, jotka sisältävät hirssiä, riisiä, perunajauhoa, tattaria, sokerijuurikaskuitua ja ruusunmarjaa.

Gluteenittomia leipäsiä
8 kpl

2 dl vettä
¼ dl öljyä
¼ pala hiivaa
½ tl suolaa
n. 4 dl Milletti Luontaisesti gluteenittomia sämpyläjauhoja

Liuota kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva. Lisää muut aineet, sekoita muutama minuutti ja kohota liinan alla lämpimässä paikassa.
Pyöritä taikinasta pötkö ja leikkaa se paloiksi.
Nosta palat pellille ja kohota vielä 10-15 minuuttia.
Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä