Gluteeniton liha-makaronilaatikko
- 20 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Liha-makaronilaatikko on monen suomalaisen lapsuuden suosikki ja arjen pelastaja, joka maistuu koko perheelle. Tässä gluteenittomassa versiossa perinteinen laatikkoruoka saa uuden ulottuvuuden – makaronit on korvattu gluteenittomalla pastalla, mutta tuttu maku ja rakastettu koostumus säilyvät. Yksinkertaisista raaka-aineista syntyy täyteläinen ja lohdullinen ruoka, joka sopii niin kiireiseen viikkoon kuin nostalgisiin makumuistoihin. Tämä resepti tarjoaa turvallisen vaihtoehdon keliaakikoille ja gluteenitonta ruokavaliota noudattaville ilman kompromisseja maussa.
Advertising information
Ainekset
4-5 annosta
- vettä
- 400 g gluteenitonta makaronia
- 1 tl suolaa
- 1 rkl öljyä
- 400 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- mustapippuria
- paprikajauhetta
- ½-1 punainen paprika
- 8 dl maitoa
- 3 kananmunaa
- 150 g juustoraastetta
Valmistusohje
- Laita reilusti vettä kattilaan ja kiehauta. Lisää gluteeniton makaroni ja suola. Anna kiehua, kunnes makaroni on lähes kypsää. Valuta.
- Kuumenna öljy pannussa. Paista jauheliha ja sipulisilppu. Mausta suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella.
- Lisää joukkoon paprikasuikaleet ja kääntele hetki.
- Kaada seos valutettujen makaronien kanssa uunivuokaan ja sekoita tasaiseksi.
- Vatkaa maito, kananmunat, ripaus suolaa ja juustoraaste keskenään ja lisää uunivuokaan.
- Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia, tai kunnes muna-maito on hyytynyt ja pinta on kauniin värinen.
- Tarjoa liha-makaronilaatikko!
Katso myös tämä vaihtoehto
Nauti jauheliha-makaronilaatikko raikkaan salaatin ja ihanan ketsupin kera.