Jyväpasta-kasvissalaatti
- 40 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 ½ l vesi
- 3 dl jyväpasta
- 1 Herbamare kasvisliemikuutio
Lisäksi:
- 1 (varsineen) kesäsipuli
- 150 g sokeriherneenpalko
- 2 porkkana
- ½ parsakaali
- 1 l vesi
- 1 Herbamare kasvisliemikuutio
- ½ kesäkurpitsa
- 300 g savujuusto
- 2 rkl rypsiöljy
- 200 g ruskea herkkusieni
- 2 valkosipulinkynsi
- 2 tl Herbamare yrttisuolaseos
- 1 ruukku tuore tilli
- tuore timjami
Kastike:
- 1 munankeltuainen
- 1 tl Herbamare yrttisuolaseos
- 1 rkl punaviinietikka
- 2 dl rypsiöljy
- ½ dl Biotta Vegetable Cocktail -vihannesmehu
- 2 tl hunaja
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ (mieto) (hienonnettuna) chilipaprika
Ruokaisat salaatit maistuvat kaikkina vuodenaikoina.
Jyväpasta on mukavan pienijyväistä pastaa ja se sopii mainiosti arkeen ja juhlaan. Voit halutessasi toki käyttää myös muuta pastaa.
Tämä salaatti on kasvissalaatti, jota voit halutessasi höystää vaikka grillatulla kanalla tai savustetulla lohella.
Jyväpasta-kasvissalaatti
6-8 annosta
1 ½ l vettä
3 dl jyväpastaa
1 Herbamare kasvisliemikuutio
Lisäksi:
1 kesäsipuli varsineen
150 g sokeriherneenpalkoja
2 porkkanaa
½ pieni parsakaali
1 l vettä
1 Herbamare-kasvisliemikuutio
½ kesäkurpitsaa
300 g savujuustoa tai vahvaa juustoa
2 rkl rypsiöljyä
200 g ruskeita herkkusieniä
2 valkosipulinkynttä
2 tl Herbamare yrttisuolaa
1 ruukku tilliä tai timjamia
Kastike:
1 munankeltuainen
1 tl Herbamare yrttisuolaa
1 rkl punaviinietikkaa
2 dl rypsiöljyä
½ dl Biotta Vegetable Cocktail -vihannesmehua
2 tl hunajaa
1 valkosipulinkynsi
½ mieto chilipaprika hienonnettuna tai chilipaprikaa jauheena maun mukaan
Kiehauta vesi ja lisää jyväpasta ja Herbamare-kasvisliemikuutio. Keitä kunnes pasta on kypsää. Valuta ja jäähdytä.
Leikkaa kesäsipuli ohuiksi viipaleiksi tai renkaiksi, myös varret.
Leikkaa sokeriherneenpalot ohuiksi viipaleiksi.
Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Paloittele parsakaali ja kesäkurpitsa myös kuutioiksi.
Kiehauta vesi ja Herbamare-kasvisliemikuutio. Lisää porkkanakuutiot ja parsakaali ja keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Jäähdytä ja lisää ne kesäkurpitsakuutioiden kanssa muiden salaattiainesten joukkoon.
Paloittele vielä savujuusto ja sekoita salattiin.
Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista lohkoiksi leikatut herkkusienet yhdessä hienonnetun valkosipulin kanssa.
Kääntele hetki, kunnes sienet ovat kauniin värisiä.
Sekoita kaikki salaattiainekset tasaisesti ja valmista kastike.
Laita munankeltuainen kulhoon ja mittaa joukkoon Herbamare-yrttisuola, punaviinietikka ja rypsiöljy vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten.
Ohenna Biotta Vegetable Cocktail-vihannesmehulla ja sekoita joukkoon vielä hunaja, hienonnettu valkosipulinkynsi ja hienonnettu chilipaprika.
Tarkista maku.
Sekoita kastike jäähtyneiden salaattiainesten joukkoon.
Tarkista maku.