Raakakakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- cashewpähkinä
- taateli
- agavesiirappi
- hunaja
- kookosjauho
- kookosöljy
- kaakaovoi
- avokado
- mustikka
- riisinlesejauhe
- vaniljajauhe
- appelsiinin kuoriraaste
- appelsiinin puristettu mehu
- kookosöljy
- kookoshiutale
- kuivattu karpalo
- marja
Raakakakut ovat nyt terveellisen ruokavalion hittejä. Tämä kakku sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.
Mustikkaista raakakakku on ollut tarjolla myös tämän joulun Silja Linen joulubuffetissa Serenadella ja Symphonylla.
Raakakakku
10-14 annosta
Pohja:
4 dl cashewpähkinöitä
10 taatelia
2 rkl agavesiirappia
2 rkl kookosjauhoja
2 rkl kookosöljyä
5 rkl kaakaovoita
Täyte:
2 avokadoa
200 g mustikoita
1 dl riisinlesejauhetta
2 tl vaniljajauhetta
4 rkl agavesiirappia
1 dl kookosjauhoja
½-1 appelsiininkuoriraaste
yhden appelsiinin puristettu mehu
2 ½ dl kookosöljyä
Koristeluun:
kookoshiutaleita
kuivattuja karpaloita tai muita marjoja
Liota cashewpähkinöitä muutama tunti. Valuta.
Sulata kookosöljy ja kaakaovoi vesihauteessa sekoitellen.
Laita kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.
Painele seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24-26 irtopohjavuoan pohjalle.
Nosta jääkaappiin tai pakastimeen kun valmistat täytteen.
Laita täytteen ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi.
Tarkista maku. Lisää tarvittaessa agavesiirappia.
Kaada täyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi.
Nosta kakku pakastimeen ja ota sulamaan jääkaappiin muutama tunti ennen tarjoilua.
Koristele kookoshiutaleilla ja kuivatuilla karpaloilla tai muilla marjoilla.