Suolaiset lettuleivokset
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Baba Foodsin kanssa.
Kevät ja valo alkaa jo olla täällä. Nyt järjestetään lettukestit! Näitä lettuleivoksia voit tarjota illanistujaisissa, lounaana tai vaikka kevään juhlissa joko valmiiksi täytettyinä tai siten, että jokainen laittaa täytteeksi mitä haluaa.
Katso Baban tuotteita lisääAdvertising information
Ainekset
4-6 annosta
Letut (25-30 kpl):
- 4 dl maitoa
- 1 kananmuna
- ½ dl rypsiöljyä
- ¼ tl suolaa
- 2 dl vehnäjauhoja
Paistamiseen:
- rypsiöljyä TAI
- nokare voita (vaihtoehto)
Lisäksi:
- 1 prk Baba Green hummus
- 1 prk Baba Chilihummus
- 1 prk Baba Ganoush
- 5-10 miniluumutomaattia TAI
- 5-10 kirsikkatomaattia (vaihtoehto)
- 100 g fetajuustoa
- tuoretta minttua
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
- Mittaa maito kulhoon ja riko joukkoon kananmuna.
- Lisää rypsiöljy, suola, vehnäjauhot ja halutessasi viherjauhetta. Sekoita tasaiseksi.
- Paista kuumalla lettupannulla öljyssä tai voissa molemmin puolin pieniksi letuiksi.
- Tee letuista pieniä lettuleivoksia laittamalla jokaisen letun väliin eri täytteitä: Green Hummusta, Chili Hummusta, Baba Ganoushia, kirsikka- tai miniluumutomaatteja, fetajuustoa ja minttua.
- Laita letut keoiksi ja tarjoa.
- Vinkki! Voit hienontaa väleihin myös kypsää kanaa tai leikkeleitä ja lisätä esimerkiksi tuoretta kurkkua tai muita kasviksia. Myös idut sopivat täytteeksi ja koristeluun.