Lämpimät pekoni-kantarellileivät
- 5 min Työaika
- 25 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 10 Maalahden Limppu -leipäviipale
- 170 g pekoni
- 1 kesäsipuli
- 3 dl kantarelli
- 1 rkl vehnäjauho
- 2 dl kuohukerma
- mustapippurirouhe
- 100 g juustoraaste
- suola
Ihanat illanistujaisleivät valmistat helposti ihanista raaka-aineista. Kantarellien tilalla voit käyttää myös muita metsäsieniä.
Lämpimät pekoni-kantarellileivät
10 annosta
10 viipaletta Maalahden Limppua
170 g pekonia
1 kesäsipuli varsineen
3 dl kantarelleja
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa
mustapippuria myllystä
100 g juustoraastetta
(suolaa maun mukaan)
Lado Maalahden Limppu -viipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Leikkaa pekoni paloiksi ja paista kuumalla pannulla yhdessä hienonnetun kesäsipulin kanssa. Lisää joukkoon paloitellut kantarellit. Kääntele hetki, kunnes pekoni on rapeaa ja sienet pehmenneet. Ripottele pinnalle vehnäjauhoja. Kaada joukkoon kuohukerma ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia. Mausta mustapippurilla. Lisää joukkoon juustoraaste. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa hieman suolaa.
Levitä seos leipäviipaleille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes juusto on sulanut.
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.