Härkis-pitaleivät

  • 15 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 3 dl vesi
  • 25 g tuorehiiva
  • 1 tl suola
  • 3 dl durumvehnäjauho
  • 4 dl vehnäjauho
  • ¾ dl Keiju Yrttiöljy Basilika
  • 250 g härkis
  • 1-1½ rkl soijakastike
  • 2 valkosipulinkynsi
  • ½-1 dl makea chilikastike
  • ½-1 jääsalaatti
  • 1½ kurkku
  • 100 g miniluumutomaatti
  • 2 punasipuli
  • 300 g turkkilainen jogurtti
  • suola

Härkiksellä täytetyt pitaleivät ovat ihania ja trendikkäitä tarjottavia. Valmista seuraksi raikas tzatziki.

Härkis-pitaleivät
8 annosta

3 dl vettä
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
3 dl durum-vehnäjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
½ dl Keiju Yrttiöljy basilika

Lisäksi:
2 rkl Keiju Yrttiöljy basilika
250 g Härkistä
1-1½ rkl soijakastiketta
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
½-1 dl makeaa chilikastiketta
½-1 pakkaus jääsalaattia
1 kurkku
100 g miniluumutomaatteja
2 punasipulia

Tzatziki:
½ kurkku
300 g turkkilaista jogurttia
ripaus suolaa
2 tl Keiju Yrttiöljy basilika

Hellapoliisi: Härkis-pitaleipä

Laita kädenlämpöinen vesi kulhoon ja liuota joukkoon hiiva ja suola.
Vaivaa joukkoon durum-vehnäjauhot ja vehnäjauhot, sekä basilikalla maustettu Keiju Yrttiöljy.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan liinan alle noin tunniksi.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tangoksi. Jaa kahdeksaan yhtä suureen osaan ja pyöritä pulliksi.
Ripottele pöydälle vehnäjauhoja. Kaulitse soikeiksi ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Kohota noin 15 minuuttia ja paista 275-asteisen uunin keskiritilätasolla 6-7 minuuttia.
Valmista täyte.
Kuumenna öljy pannulla ja paista härkistä hetki käännellen.
Mausta soijakastikkeella ja hienonnetulla valkosipulilla.
Lisää vielä makea chilikastike ja sekoita.
Paloittele salaatti ja suikaloi kurkku.
Puolita miniluumutomaatit ja leikkaa punasipulit ohuiksi renkaiksi.
Valmista tzatziki.
Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja purista ylimääräinen neste pois. Sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti, ripaus suolaa ja basilikalla maustettu yrttiöljy.
Tarkista maku.

Jaa ainekset pitaleipien sisälle ja tarjoa!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä