Gluteenittomat piparkakut
- 10 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
10-12 annosta
- 100 g voita TAI
- 100 g margariinia
- 1 dl ruokokidesokeria
- 1 dl tummaa siirappia
- 2 rkl piparkakkumaustetta TAI
- 2 tl kanelia
- ½ tl neilikkaa
- 1 tl inkivääriä
- 1 kananmuna
- 6 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl ruokasoodaa
- perunajauhoja
Valmistusohje
- Paloittele voi tai margariini kattilaan.
- Lisää ruokokidesokeri ja tumma siirappi, sekä leivontamausteet. Kiehauta, kunnes rasva sulaa.
- Anna jäähtyä hetki. Vatkaa joukkoon kananmuna.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon vatkaten.
- Anna taikinan levätä jääkaapissa yön yli.
- Kaulitse taikina perunajauhoilla tai gluteenittomalla jauhoseoksella ripotellulla pöydällä.
- Ota muotilla kuvioita ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
- Jäähdytä ja koristele piparkakut halutessasi.