Suklaamousse-vadelmarinkelit

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 1 liivatelehti
  • 75 g tumma suklaa
  • 1 ½ dl vispikerma
  • 1 kananmuna
  • 2 tl vaniljasokeri
  • 2-3 rkl sokeri
  • 2 rkl vesi
  • 6 Keski Vesirinkeli
  • 1 ½ dl maito
  • 150 g tuore vadelma
  • tuore minttu

Suklaamousse vadelmarinkelit
6 annosta

1 liivatelehti
75 g tummaa suklaata
1 ½ dl vispikermaa
1 muna
1 tl vaniljasokeria
2-3 rkl sokeria
2 rkl vettä

Lisäksi:
6 Keski Vesirinkeliä

Kostutukseen:
n. 1 ½ dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Väliin:
n. 150 g tuoreita vadelmia
tuoretta minttua

Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Paloittele tumma suklaa ja sulata syvällä lautasella mikroaaltouunissa välillä sekoittaen.
Vaahdota vispikerma vaahdoksi ja erottele valkuainen ja keltuainen toisistaan.
Sekoita keltuainen suklaaseokseen.Vaahdota valkuainen kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi.
Kääntele kermavaahto suklaaseokseen ja sekoita lopuksi joukkoon valkuaisvaahto.
Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa ja liuota joukkoon vedestä puristettu liivatelehti.
Sekoita tasaiseksi.
Laita seos jääkaappiin hetkeksi jähmettymään. Tarkkaile ettei seos jähmety liikaa. Halkaise vesirinkelit ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Lusikoi tai pursota suklaatäyte alimmille rinkelinpuolikkaille ja ripottele suklaavaahdon päälle tuoreita vadelmia.
Nosta päälle rinkelinpuolikkaat. Koristele halutessasi mintun lehdillä. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Tarjoa kahvin kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä