Jauhelihalasagne

Uusimmat reseptit
Advertising information
Valmiit kastikkeet ja kastikejauheet ovat käteviä eväitä mökki- ja venereissuilla, tai kun on kiire, mutta haluaa silti itsetehtyä ruokaa.
Kaupoissa on useita erilaisia Dolmio-kastikkeita, joilla taikoo herkullisen ruoan pöytään nopeasti.
Itse törmäsin ensimmäisen kerran vaaleaan kastikkeeseen, joka sopii juuri lasagnen vaaleaksi kastikkeeksi.
Kokeile myös muihin uuni- ja kastikeruokiin.
Mausteita ja kasviksia lisäilemällä saat ruoan maistumaan kuin se olisi itse alusta asti tehty.
Jauhelihalasagne
tilkka öljyä
400 g jauhelihaa
500 g Dolmio Classico light bolognesekastiketta
3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 kevätsipulia varsineen silppuna
4 tomaattia viipaleina
basilikaa tai oreganoa
1 pieni kesäkurpitsa viipaleina
25 g Parrots pinjansiemeniä
500 g Dolmio vaaleaa kastiketta
6 lasagnelevyä
125 g mozzarellajuustoa
150 g juustoraastetta
Kuumenna tilkka öljyä pannussa, paista jauheliha kypsäksi.
Lisää joukkoon Dolmio bolognesekastike, valkosipuli ja kevätsipuli, kuumenna.
Laita uunivuokaan kerroksittain bolognesekastiketta, lasagnelevyjä ja vaaleaa kastiketta.
Viipaloi kerrosten väliin tomaattiviipaleita ja kesäkurpitsaviipaleita, ripottele myös basilikaa tai oreganoa.
Laita päällimmäiseksi kerrokseksi vaaleaa kastiketta, viipaloi pinnalle mozzarellajuusto ja ripottele päälle juustoraaste.
Ripottele vuoan pinnalle pinjansiemenet.
Kypsennä 175 asteisessa uunissa 30-45 minuuttia.
Anna ruoan vetäytyä 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.
Tarjoa lisäksi raikasta salaattia ja mozzarellahelmiä.