Ihana tonnikalalasagne
- 20 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4-6 annosta
Tonnikalakastike:
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 500 g tomaattimurskaa
- 300 g tomaattisalsaa
- 2 prk tonnikalaa valutettuna
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
- suolaa maun mukaan
- mustapippuria myllystä
Juustokastike
- 70 g voita
- tai margariinia
- 1 dl vehnäjauhoja
- 8-10 dl maitoa
- 8-10 dl juustoraastetta
- suolaa
Lisäksi
- 4-6 lasagnelevyä
Pinnalle:
- 100 g juustoraastetta
Valmistusohje
- Kuumenna öljy kattilassa tai pannulla.
- Lisää hienonnettu sipuli ja hienonnetut valkosipulinkynnet ja kääntele hetki.
- Lisää tomaattimurska, tomaattisalsa, valutetut tonnikalapalat ja hienonnettu basilika.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Tarkista maku.
- Valmista juustokastike.
- Kuumenna voi tai margariini kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot.
- Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
- Sekoita joukkoon juustoraaste ja ripaus suolaa.
- Tarkista maku.
- Jaa kastikkeet Saga Leivinpaperiarkilla vuorattuun uunivuokaan siten, että pohjalla on tonnikalakastike, sitten juustokastike, lasagnelevyt ja uudet kerrokset.
- Ripottele pinnalle juustoraastetta.
- Kypsennä ruokaa 200-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.
- Anna tonnikalalasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.