Uunilohi ja maalaislohkoperunat

  • 15 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Uunilohi ja maalaisperunat
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

60 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Uunilohi on mainio valinta, sillä sen valmistus on helppoa ja kärytöntä. Lohi kypsyy samalla pellillä maalaislohkoperunoiden kanssa ja seuraksi voit höyryttää tai keittää parsakaalia.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
Uunilohi:
  • 800 g lohifilee
  • ¾ tl suolaa
  • cayennepippuria
Pinnalle:
  • tuoretta tilliä
  • sitruunaviipaleita
Maalaislohkoperunat:
  • 1 kg perunoita
  • ½ dl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ¾ tl suolaa
  • ripaus cayennepippuria
Lisäksi:
  • vettä
  • suolaa
  • 300 g parsakaalia

Valmistusohje

  • Laita lohifilee nahkapuoli alaspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja poista ruodot tarvittaessa ruotopihdeillä.
  • Ripottele pinnalle suolaa ja cayennepippuria varovasti annostellen.
  • Pese perunat ja leikkaa ne kuorineen lohkoiksi.
  • Sekoita joukkoon öljy ja hienonnetut valkosipulinkynnet, suola ja cayennepippuri.
  • Laita perunat samalle uunipellille kalafileen viereen.
  • Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 35 minuuttia, tai kunnes kala on kauniin värinen ja perunat kypsiä.
  • Tarjoa seuraksi höyrytettyä tai keitettyä parsakaalia.
  • Leikkaa parsakaali kukinnoiksi ja kiehauta suolalla maustetussa vedessä, kunnes se on hieman kypsynyt, mutta siinä on vielä puruvastusta.
  • Uunilohi on helppo myös tuunata. Mikä on oma tuunaussuosikkisi?

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: