Uunilohi ja maalaislohkoperunat

  • Luonut: Hellapoliisi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

111 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

  • 15 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • 4 Annosta
Uunilohi ja maalaisperunat

Uunilohi on mainio valinta, sillä sen valmistus on helppoa ja kärytöntä. Lohi kypsyy samalla pellillä maalaislohkoperunoiden kanssa ja seuraksi voit höyryttää tai keittää parsakaalia.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
Uunilohi:
  • 800 g lohifilee
  • ¾ tl suolaa
  • cayennepippuria
Pinnalle:
  • tuoretta tilliä
  • sitruunaviipaleita
Maalaislohkoperunat:
  • 1 kg perunoita
  • ½ dl öljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ¾ tl suolaa
  • ripaus cayennepippuria
Lisäksi:
  • vettä
  • suolaa
  • 300 g parsakaalia

Valmistusohje

  • Laita lohifilee nahkapuoli alaspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja poista ruodot tarvittaessa ruotopihdeillä.
  • Ripottele pinnalle suolaa ja cayennepippuria varovasti annostellen.
  • Pese perunat ja leikkaa ne kuorineen lohkoiksi.
  • Sekoita joukkoon öljy ja hienonnetut valkosipulinkynnet, suola ja cayennepippuri.
  • Laita perunat samalle uunipellille kalafileen viereen.
  • Kypsennä 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 35 minuuttia, tai kunnes kala on kauniin värinen ja perunat kypsiä.
  • Tarjoa seuraksi höyrytettyä tai keitettyä parsakaalia.
  • Leikkaa parsakaali kukinnoiksi ja kiehauta suolalla maustetussa vedessä, kunnes se on hieman kypsynyt, mutta siinä on vielä puruvastusta.
  • Uunilohi on helppo myös tuunata. Mikä on oma tuunaussuosikkisi?

Kauppalista

Yhteistyössä