Ruislimppua ja sydäntä
Uusimmat reseptit
Advertising information
Porsaan sydän on erittäin mureaa lihaa ja sitä voi tarjota viipaloituna sellaisenaan tai vaikkapa voileipien päällä.
Ruislimppua ja sydäntä
8 annosta
1 porsaan sydän
vettä
1 tl suolaa
5 kpl maustepippureita
1 laakerinlehti
1 porkkana
1 sipuli
Lisäksi:
8 viipaletta ruislimppua
voita
salaattia
1-2 maustekurkkua
8 kpl hillosipulia
muutama kirsikkatomaatti
persiljaa
Huuhtele sydän ja laita se kattilaan.
Laske päälle vettä sen verran, että sydän peittyy.
Keitä kunnes pinnalle muodostuu vaahtoa.
Nosta vaahto pois suurella lusikalla.
Lisää liemeen suola, pippurit, laakerinlehti, porkkana ja sipuli.
Anna kiehua muutama tunti, kunnes sydän tuntuu murealta.
Varmista, ettei neste pääse loppumaan, vaan sydän pysyy liemen alla.
Valuta liemi pois ja leikkaa sydän ohuiksi viipaleiksi.
Voitele ruislimppuviipaleet voilla ja asettele päälle salaatinlehtiä, maustekurkkua, sydäntä hillosipulia, kirsikkatomaattia ja persiljaa.
Tarjoa.