Porsaan kieltä ja persilja-kermakastiketta

Uusimmat reseptit
Advertising information
Porsaan kieli sopii leikkeleeksi tai ohueksi viipaloituna keitettyjen perunoiden tai perunasoseen kanssa tarjottuna.
Porsaan kieltä ja persilja-kermakastiketta
2 pkt ( à n.450g) HK Porsaan kieli
vettä
1 tl suolaa
5 maustepippuria
1 laakerinlehti
1 porkkana
1 sipuli
Lisäksi:
1 tetra HK Kermakastike
½ dl persiljasilppua
Huuhtele kielet ja laita ne kattilaan.
Laske päälle vettä sen verran, että kielet peittyvät. Keitä, kunnes pinnalle muodostuu vaahtoa. Nosta vaahto pois suurella lusikalla.
Lisää liemeen suola, pippurit, laakerinlehti, porkkana ja sipuli. Anna kiehua muutama tunti, kunnes kielet tuntuvat murealta.
Varmista, ettei neste pääse loppumaan, vaan kielet pysyvät liemen alla koko ajan.
Valuta liemi pois ja poista kielistä pinta.
Leikkaa kielet ohuiksi viipaleiksi.
Kuumenna kermakastike kasarissa ja sekoita joukkoon persiljasilppua. Tarjoa seuraksi perunasosetta ja maustekurkkupaloja.