Hellapoliisi: Makumatkalla@Eveo: Juva -reseptit

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi makumatkalla ohjelman toinen jakso suuntautui Etelä-Savoon Juvalle. Kävimme tutustumassa Pihlaja-ahon alpakkalomiin, josta voi vuokrata yli satavuotista sähkötöntä mökkiä ja pihapiirissä elelee onnellista alpakkaelämää kolme alpakkapoikaa, joita vuokralaiset saavat ruokkia.

Pattoin perintötalon pihapiiristä mieleen jäi uskomaton rauha. Täällä voi viettää ihanaa kesäpäivää ja pohtia millaista oli elämä joskus muinoin. Rapion Mylly sijaitsee upeissa maisemissa ja sen pihapiirin patoalueelle nousseita säynäviä voi syöttää leipäpaloilla. Kesämyymälästä voi ostaa myllytuotteita.

Juvan käsityöläisten ylläpitämässä Hildurissa Juvan keskustassa on tarjolla runsaasti erilaisia käsitöitä, lähiruokatuotteita, koruja, puutöitä, villasukkia ja
vaikka mitä. Kahviosta voi ostaa vapaaehtoisten leipomia herkkuja ja nauttia kupin kahvia tai teetä.

Vehmaan Teehuoneella on upea puutarhatunnelma, joskin teehuoneella voi olla myös sisätiloissa. Herkulliset sapakset, teeleivät ja makeat herkut nautitaan kylmän tai lämpimän teen kanssa.

Karihiekan kauniissa rantamaisemassa on kiva grillailla ja ohessa voi pulahtaa veteen.
Karihiekassa kokkailimme luonto-opas Tuula Issakaisen kanssa kivaa retkiruokaa.

Katso Hellapoliisi Makumatkalla Juvan jakson uusinnat la 13.07 klo 18-19 ja su 14.07 klo 19.30-20.30

Lue lisää mitä kaikkea Juvalta löytyy

Advertising information

Menu

Kasvisnyytit
Köyhän miehen lehtipihvit
Muurinpohjalettuja

Ainekset

4 annosta
Kasvisnyytit
  • 1-2 porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 4-8 punajuurta
  • 4-8 perunaa
  • ripaus rypsiöljyä tai
  • ripaus oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • maun mukaan kuivattua timjamia
  • 4 rkl hunajaa

Valmistusohje

  • Kuori juurekset ja perunat tarvittaessa ja paloittele ne.
  • Laita ne paistopussiin ja lorauta joukkoon hieman öljyä ja lisää suolaa ja kuivattua timjamia. Lisää myös hunajaa.
  • Kypsennä 200-225 asteessa, kunnes juurekset ovat kypsiä tai lähes kypsiä. Jaa ne folionyytteihin ja pakkaa mukaan vaikkapa rasiaan tai pussiin, jotta ne eivät vuoda.
  • Laita nyytit grillipaikalla sopivaan hiillokseen ja kuumenna.

Köyhän miehen lehtipihvit

Köyhän miehen lehtipihvit voit tehdä jo etukäteen pakastimeen ja ottaa mukaan kylmälaukkuun. Pakkaa matkaan mukaan myös suolaa ja muita mausteita, joista voit tehdä halutessasi seoksen pieneen purkkiin jo kotona.

Ainekset

4 annosta
  • 400 g Hiismäen tilan luomukyyttöä tai muuta jauhelihaa
  • suolaa
  • maun mukaan mausteita
Paistamiseen:
  • voita TAI
  • öljyä (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Jaa jauheliha neljään osaan ja muotoile pyöreiksi palloiksi.
  • Kaulitse ne kahden leivinpaperin välissä aivan ohuiksi ja laita mieluiten pakastimeen. Voit pakastaa ne leivinpapereineen.
  • Ota mukaan retkelle ja laita kylmälaukkuun.
  • Paista nuotiopaikalla voissa tai öljyssä pikaisesti molemmin puolin ja mausta suolalla ja muilla mausteilla halutessasi.

Muurinpohjaletut

Jälkiruoaksi paistetaan tietysti ihania muurinpohjalettuja, jotka voit valmistaa gluteenittomiksi halutessasi gluteenitonta jauhoseosta käyttäen.

Ainekset

4 annosta
  • 2 ½ dl täysmaitoa
  • 1 kananmuna
  • ripaus suolaa
  • 2 tl sokeria
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl ohrajauhoja
  • 25 g sulatettua voita TAI
  • 25 g margariinia (vaihtoehto)
Lisäksi:
  • tuoreita marjoja
  • vaniljakastiketta

Valmistusohje

  • Sekoita maidon joukkoon kananmuna, suola, sokeri ja jauhot.
  • Lisää sulatettu voi tai margariini ja sekoita.
  • Pakkaa mukaan vaikkapa pulloon ja ota mukaan retkelle.
  • Paista kuumalla muurinpohjapannulla molemmin puolin.
  • Tarjoa seuraksi tuoreita marjoja ja vaniljakastiketta.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä