Raparperi-marenkipiirakka

  • 20 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Raparperi-marenkipiirakka
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

20 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Kasvaako pihamaallasi raparperi? Raparperin runsas sato saa mielikuvituksen valloilleen. Mihin kaikkeen tuota ihanaa raaka-ainetta voikaan käyttää. Herkullinen raparperipiirakka on kuorrutetu kuohkean ilmavalla marenkipilvellä.

Advertising information

Ainekset

8 annosta
Raparperi-marenkipiirakka
  • 250 g voita
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl tomusokeri
Raparperitäyte:
  • 400 g raparperia
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl vettä
Marenki:
  • 3 kananmunanvalkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
Pinnalle:
  • 3 dl kuohukermaa
  • 200 g maitorahkaa
  • ¾ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

  • Nypi voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi.
  • Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun pyöreään uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Esipaista pohjaa 200 asteiseisessa uunissa 10-15 minuuttia.
  • Paloittele raparperi viipaleiksi ja laita kattilaan sokerin ja veden kanssa. Kääntele, kunnes palat pehnevät hieman.
  • Levitä seos esipaistetun pohjan päälle.
  • Valmista kuorrutus.
  • Laita munanvalkuaiset metalliseen kulhoon tai kattilaan yhdessä sokerin kanssa.
  • Laita kulho vesihauteen päälle (kattila, jossa kiehuvaa vettä) ja vatkaa käsivatkaimella, kunnes massa on kiinteää ja pursotettavissa tai lusikoitavissa.
  • Lusikoi täyte tortun pinnalle. Jatka kypsentämistä 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Huomio, että tämä vie vain hetken.
  • Tarjoa jäähtynyt raparperi-marenkipiirakka sellaisenaan.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä