Raparperi-marenkipiirakka
- 20 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8 annosta
Raparperi-marenkipiirakka
- 250 g voita
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl vettä
- 2 rkl tomusokeri
Raparperitäyte:
- 400 g raparperia
- ½ dl sokeria
- 2 rkl vettä
Marenki:
- 3 kananmunanvalkuaista
- 2 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
Pinnalle:
- 3 dl kuohukermaa
- 200 g maitorahkaa
- ¾ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
- Nypi voi ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi.
- Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun pyöreään uunivuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm. Esipaista pohjaa 200 asteiseisessa uunissa 10-15 minuuttia.
- Paloittele raparperi viipaleiksi ja laita kattilaan sokerin ja veden kanssa. Kääntele, kunnes palat pehnevät hieman.
- Levitä seos esipaistetun pohjan päälle.
- Valmista kuorrutus.
- Laita munanvalkuaiset metalliseen kulhoon tai kattilaan yhdessä sokerin kanssa.
- Laita kulho vesihauteen päälle (kattila, jossa kiehuvaa vettä) ja vatkaa käsivatkaimella, kunnes massa on kiinteää ja pursotettavissa tai lusikoitavissa.
- Lusikoi täyte tortun pinnalle. Jatka kypsentämistä 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Huomio, että tämä vie vain hetken.
- Tarjoa jäähtynyt raparperi-marenkipiirakka sellaisenaan.