Mustikka-rahkapiirakka
- 10 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 150 g voi
- margariini
- 1 dl sokeri
- 1 kananmuna
- 2 dl vehnäjauho
- 1 dl kaurahiutale
- kauralese
- leivinjauhe
Pinnalle:
- 3-5 dl tuore mustikka
- 250 g maitorahka
- 1 kananmuna
- 1 tl vaniljasokeri
- 1 dl sokeri
- 1-2 tl sitruunankuoriraaste
- (vaihtoehto) appelsiinin kuoriraaste
Mustikka-rahkapiiras
8-10 annosta
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita tai kauraleseitä
1 tl leivinjauhetta
Pinnalle:
3-5 dl mustikoita
250 g maitorahkaa
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
(1-2 tl raastettua sitruunan- tai appelsiininkuoriraastetta)

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja painele taikina Saga leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Ripottele pinnalle mustikat.
Laita maitorahka kulhoon ja riko joukkoon muna. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja hyvin pestyn sitruunan- tai appelsiinin raastettua kuorta.
Sekoita hyvin ja kaada piirasvuokaan.
Jatka paistamista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on jähmettynyt.
Jäähdytä ja tarjoa jääkaappikylmänä.