Mustikka-rahkapiirakka

  • 10 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Mustikka-rahkapiirakka
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

116 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Mustikka-rahkapiirakka on ihanan kuohkea kahvipöydän herkku. Tuoreiden mustikoiden sijaan voit käyttää myös pakastemustikoita.

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
  • 150 g voita TAI
  • 150 g margariinia (vaihtoehto)
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita TAI
  • 1 dl kauraleseitä (vaihtoehto)
  • 1 tl leivinjauhetta
Pinnalle:
  • 3-5 dl tuoreita mustikoita
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria
  • 1-2 tl sitruunankuoriraastetta TAI
  • 1-2 tl appelsiinin kuoriraastetta (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Vatkaa pehmeä voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
  • Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja painele taikina leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  • Ripottele pinnalle mustikat. Laita maitorahka kulhoon ja riko joukkoon muna. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja hyvin pestyn sitruunan- tai appelsiinin raastettua kuorta.
  • Sekoita hyvin ja kaada piirasvuokaan.
  • Jatka paistamista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on jähmettynyt.
  • Jäähdytä ja tarjoa mustikka-rahkapiirakka jääkaappikylmänä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä