Mustikka-rahkapiirakka
- 10 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8-10 annosta
- 150 g voita TAI
- 150 g margariinia (vaihtoehto)
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita TAI
- 1 dl kauraleseitä (vaihtoehto)
- 1 tl leivinjauhetta
Pinnalle:
- 3-5 dl tuoreita mustikoita
- 250 g maitorahkaa
- 1 kananmuna
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl sokeria
- 1-2 tl sitruunankuoriraastetta TAI
- 1-2 tl appelsiinin kuoriraastetta (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
- Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja painele taikina leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Ripottele pinnalle mustikat. Laita maitorahka kulhoon ja riko joukkoon muna. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja hyvin pestyn sitruunan- tai appelsiinin raastettua kuorta.
- Sekoita hyvin ja kaada piirasvuokaan.
- Jatka paistamista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on jähmettynyt.
- Jäähdytä ja tarjoa mustikka-rahkapiirakka jääkaappikylmänä.