Karpalopiirakka

  • 20 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
karpalopiirakka
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

33 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Herkullinen piirakka syksyn ja talven herkkuhetkiin valmistetaan karpaloista. Kermaviilin voit korvata myös maitorahkalla tai jogurtilla.

Advertising information

Ainekset

8 annosta
  • 150 g voita tai
  • 150 g margariinia (vaihtoehto)
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • (1 rkl vettä tai kermaa)
Täyte:
  • 200 g kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl karpaloita

Valmistusohje

  • Vaahdota voi tai margariini ja sokeri vaahdoksi.
  • Riko joukkoon kananmuna ja vatkaa tasaiseksi.
  • Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita.
  • Mikäli taikina jää ryynimäiseksi, lisää vesi tai kerma ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Esikypsennä 250 asteessa noin 10 minuuttia.
  • Sekoita kulhossa kermaviili, kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri keskenään.
  • Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja ripottele pinnalle karpalot.
  • Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä