Karpalopiirakka
- 20 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8 annosta
- 150 g voita tai
- 150 g margariinia (vaihtoehto)
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- (1 rkl vettä tai kermaa)
Täyte:
- 200 g kermaviiliä
- 1 kananmuna
- ½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 dl karpaloita
Valmistusohje
- Vaahdota voi tai margariini ja sokeri vaahdoksi.
- Riko joukkoon kananmuna ja vatkaa tasaiseksi.
- Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita.
- Mikäli taikina jää ryynimäiseksi, lisää vesi tai kerma ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Esikypsennä 250 asteessa noin 10 minuuttia.
- Sekoita kulhossa kermaviili, kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri keskenään.
- Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja ripottele pinnalle karpalot.
- Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä.